Inalta Curte amana o decizie in cazul Badalau: Iata cand anunta hotararea

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Marti, 04 Decembrie 2018, ora 12:37
7054 citiri
Inalta Curte amana o decizie in cazul Badalau: Iata cand anunta hotararea
Foto: Facebook/ Niculae Badalau

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a analizat, marti, o solicitare facuta de afaceristul libanez Elias EL Khoury, privind clasarea anchetei in cazul actualului ministru al Economiei, Niculae Badalau.

Inalta Curte a amanat pronuntarea in acest caz pentru data de 19 decembrie.

In sala de judecata, avocatul lui Elias EL Khoury a cerut magistratilor ca acest caz sa fie clasat in baza unei alte prevederi din Codul de Procedura Penala.

"Criticam temeiul de drept retinut pentru clasare, articolul 16 litera b), consideram ca ar trebui sa fie clasare pe litera a). Consideram ca nu exista elemente materiale pentru existenta faptei", a explicat avocatul.

Potrivit CPP, litera a) "fapta nu exista", iar litera b) "fapta nu este prevazuta de legea penala ori nu a fost savarsita cu vinovatia prevazuta de lege."

"In raporturile dintre clientul meu si intimatul Badalau nu a existat o pretindere si o primire de foloase in schimbul exercitarii influentei", a explicat avocatul.

Procurorul DNA a cerut Inaltei Curti sa respinga ca nefondata plangerea. "In dosar s-a confirmat faptul ca au fost remise bunuri, foloase, insa nu s-a putut stabili ca foloasele au fost date in vederea exercitarii influentei lui Niculae Badalau", a spus procurorul DNA.

Dosarul are ca obiect o o plangere facuta impotriva ordonantei de clasare a acuzatiilor in cazul lui Niculae Badalau.

Actualul ministru a fost cercetat de DNA pentru trafic de influenta, raportat la faptul ca ar fi aparat interesele unei societati comerciale implicate intr-un circuit financiar fraudulos.

Procurorii DNA spuneau, in 2013, ca politicianul ar fi facut demersuri atat la nivelul conducerii Agentiei Nationale pentru Administrare Fiscala (ANAF), cat si pe langa persoane cu functii in institutiile de stat din judetul Giurgiu (prefectura, conducerea Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura - APIA).

"De asemenea, in cursul acestui an, la solicitarea invinuitului Badalau Niculae, societatea comerciala implicata in circuitul evazionist i-a pus la dispozitie, cu titlu gratuit, produse alimentare pentru un eveniment organizat la restaurantul sau", acuzau procurorii.

In final, ancheta a fost clasata in cazul lui Niculae Badalau.

Plangerile din instanta

In iulie 2018, Elias EL Khoury a facut plangere la Tribunalul Giurgiu pentru redeschiderea cazului. In septembrie 2018, instanta a declinat cazul la Inalta Curte, deoarece Badalau are calitatea de senator.

Afaceristul libanez Elias EL Khoury este trimis in judecata de DNA, din decembrie 2018, intr-un dosar de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 47 de milioane de lei.

Libanezul este acuzat de evaziune fiscala si constituirea unui grup infractional organizat, fapte facute in calitate de administrator al societatii Avicola Mihailesti.

Ionuț Lupescu, propunerea surpriză a PNL la Primăria București. Ce fost mare sportiv și-a mai dorit Capitala
Ionuț Lupescu, propunerea surpriză a PNL la Primăria București. Ce fost mare sportiv și-a mai dorit Capitala
Preşedintele PNL. Nicolae Ciucă, a declarat luni, că una dintre persoanele testate în sondaje de PNL pentru Primăria Capitalei este fostul fotbalist Ionuţ Lupescu, despre care spune că a...
Surpriza scoasă în față de PNL pentru alegerile la Primăria Capitalei: ”Face parte din Generaţia de Aur”
Surpriza scoasă în față de PNL pentru alegerile la Primăria Capitalei: ”Face parte din Generaţia de Aur”
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a vorbit luni, 4 martie, despre persoanele testate în sondaje de PNL pentru Primăria Capitalei. Nicolae Ciucă a declarat la Digi24, vorbind despre...
#Niculae Badalau DNA, #baronul ficatel Badalau , #ministrul Economiei