Doi deputati, condamnati definitiv pentru conflict de interese

Luni, 23 Februarie 2015, ora 21:44
4326 citiri
Doi deputati, condamnati definitiv pentru conflict de interese
Foto: Site oficial Niculae Mircovici

Deputatul Niculae Mircovici, reprezentant al Uniunii Bulgare din Banat - Romania, a fost condamnat definitiv, luni, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, la sase luni de inchisoare cu suspendare pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese.

Un complet de cinci judecatori de la Curtea suprema i-a respins lui Niculae Mircovici apelul si a mentinut decizia instantei de fond din 11 decembrie 2014, prin care deputatul a fost condamnat pentru conflict de interese.

Niculae Mircovici a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului General in martie 2014, ancheta fiind deschisa in urma unei sesizari a Agentiei Nationale de Integritate (ANI).

Deputat trimis in judecata pentru ca si-a angajat nevasta la cabinetul parlamentar

Potrivit ANI, Niculae Mircovici a incalcat regimul juridic privind conflictul de interese in materie administrativa, intrucat, in calitate de deputat, a propus angajarea si a avizat contractul individual de munca in baza caruia sotia sa a fost angajata in perioada 5 ianuarie 2009 - 15 iunie 2010 in functia de referent in cadrul Biroului Parlamentar detinut in Circumscriptia electorala nr. 35, Timis.

De asemenea, Niculae Mircovici a incalcat dispozitiile art. 253 (1) din Codul Penal al Romaniei, intrucat a avizat contractul individual de munca incheiat de sotia sa cu Camera Deputatilor, decizie in urma careia sotia a realizat un venit net in suma totala de 20.387 lei.

Fostul deputat Mihai Radan, condamnat definitiv la inchisoare cu suspendare pentru conflict de interese

De asemenea, fostul deputat Mihai Radan, reprezentant al Uniunii Croatilor din Romania, a fost condamnat definitiv, luni, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, la un an de inchisoare cu suspendare pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese.

Un complet de cinci judecatori de la Curtea suprema i-a respins lui Mihai Radan apelul si a mentinut decizia instantei de fond din 25 ianuarie 2014, prin care fostul deputat a primit un an de inchisoare cu suspendare.

Ancheta in acest caz a fost deschisa de Parchetul General in urma unei sesizari depuse de Agentia Nationala de Integritate in noiembrie 2011.

Potrivit ANI, Mihai Radan a propus si avizat in calitate de deputat angajarea, in perioada 17 octombrie 2006 - 15 decembrie 2008, in cadrul biroului sau parlamentar - Circumscriptia electorala nr. 11 Caras-Severin, a fiului sau, Liubomir Mile Radan, in functiile de referent, respectiv sef cabinet, precum si a nurorii sale, Elena Radan, in functia de consilier.

Totodata, in aceeasi perioada, Mihai Radan a incheiat cu sotia sa un contract civil avand ca obiect prestarea de catre aceasta a unor activitati remunerate de Camera Deputatilor.

#Niculae Mircovici condamnat, #conflict interese Niculae Mircovici, #Mihai Radan condamnat , #stiri Niculae Mircovici