Secretarul Camerei Deputatilor: Parlamentul nu este carpa de sters praful a nimanui

Luni, 20 Aprilie 2015, ora 21:27
2314 citiri
Secretarul Camerei Deputatilor: Parlamentul nu este carpa de sters praful a nimanui

Biroul permanent al Camerei Deputatilor a solicitat, in sedinta de luni, ca ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, sa dea lamuriri legate de problemele privind Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) si sa prezinte care este situatia in celelalte state ale UE privind raporturile cu Comisia Europeana pe tema elaborarii legislatiei nationale in cadrul fiecarui stat, a declarat Niculae Mircovici, secretarul Camerei Deputatilor, dupa sedinta Biroului permanent.

"A fost o discutie, faptul ca Parlamentul Romaniei nu este carpa de sters praful a nimanui, exista anumite probleme care vizeaza independenta si suveranitatea unei tari si ele trebuie sa fie respectate ca atare si s-a solicitat de catre mai multi colegi prezenta ministrului Justitiei pentru a lamuri problemele acestea care sunt legate de MCV si de diversele tipuri de recomandari care ni se fac si pentru a ne prezenta si care e situatia in celelalte state ale UE privind raporturile cu Comisia Europeana pe tema elaborarii legislatiei nationale in cadrul fiecarui stat", a spus Mircovici.

Europarlamentar PNL: Vremea MCV-ului a trecut. Cu sau fara el...

El a adaugat ca aceasta problema a fost doar ridicata in BP, urmand ca miercuri sa se discute din nou acest punct "si probabil ca atunci se va stabili si cand anume va fi invitat (ministrul Justitiei - n. red.) si in ce conditii, unde anume se va desfasura aceasta problema".

Referitor la Raportul Comisiei juridice privind scrisoarea ministrului Cazanciuc in legatura cu recomandarile cuprinse in Mecanismul de Cooperare si Verificare, secretarul Camerei Deputatilor a spus ca s-a stabilit ca aceasta problema sa fie discutata in sedinta Biroului permanent de miercuri.

"Pentru ca a venit acest punct de vedere de la Comisia juridica a Camerei si chiar eu am ridicat aceasta problema. Era vorba de punctele 3, 5, 7 si 9, ca recomandari, si la pozitia trei era recomandarea aceasta in legatura cu Codul de conduita al parlamentarilor. Si aici s-a prezentat stadiul legislativ pana in momentul de fata si era un termen de depunere a Raportului pe 2 februarie 2015 si nu puteam sa trimitem sub aceasta forma.

Am zis sa ne prezinte care e situatia, intrucat Comisia aceasta comuna Senat - Camera ar fi trebuit sa faca propunere pentru prelungirea termenului, dat fiind faptul ca raportul nu a fost facut pana pe 2 februarie 2015 si a ramas sa fie consultata Comisia juridica a Camerei, sa ia legatura cu cealalta Comisie juridica de la Senat si sa stabileasca aceasta problema, urmand ca miercuri sa fie adoptata. Asupra celorlalte trei puncte nu au fost observatii", a explicat Mircovici.

Citeste si:
Reacția PSD după acuzațiile lui Cristian Ghinea la adresa lui Alexandru Rafila: ”Nu sunt bani de sandale în PNRR pentru tine! Du-te şi munceşte ceva pe bune!”
Reacția PSD după acuzațiile lui Cristian Ghinea la adresa lui Alexandru Rafila: ”Nu sunt bani de sandale în PNRR pentru tine! Du-te şi munceşte ceva pe bune!”
Social-democraţii susţin că „negociatorul în sandale Ghinea se face că uită că procedura urmată de ministrul Rafila în cazul asistenţei pentru reforma sistemului de sănătate este...
România a mai expulzat un diplomat de la Ambasada Rusiei la București. Anunțul MAE
România a mai expulzat un diplomat de la Ambasada Rusiei la București. Anunțul MAE
Ministerul Afacerilor Externe a anunțat vineri, 19 august, că un reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la București a fost declarat ”persona non grata” pe teritoriul României....