Nicusor Constantinescu a fost condamnat la 6 ani de inchisoare cu executare

Luni, 27 Iunie 2016, ora 15:14
9319 citiri
Nicusor Constantinescu a fost condamnat la 6 ani de inchisoare cu executare
Foto: Ziare.com

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost condamnat, luni, de Tribunalul Bucuresti la 6 ani de inchisoare cu executare.

El a primit aceasta pedeapsa in dosarul in care este acuzat de abuz in serviciu dupa ce a refuzat aprobarea construirii unui parc eolian.

Decizia nu este definitiva si poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Instanta a mai decis ca fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta sa ii plateasca lui Marian Turbatu, parte civila in dosar, 3.000 de euro daune morale si 14.000 de euro catre doua firme ale acestuia, informeaza News.ro.

Presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost trimis in judecata, in 2014, iar ulterior retinut, fiind acuzat ca a creat un prejudiciu de 30 de milioane de euro, prin faptul ca nu a emis sau prelungit autorizatii de construire unor centrale eoliene in judet.

Mai mult, in perioada 2011 - 2013, Nicusor Constantinescu a refuzat in mod repetat sa puna la dispozitia auditorilor Curtii de Conturi documentele si informatiile solicitate, impiedicand astfel efectuarea a trei controale incluse in programul de activitate al Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri (RAJA) Constanta, sustin procurorii.

"Totodata, a fost creat un folos necuvenit Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri (RAJDP) Constanta, constand in faptul ca activitatea sa a fost sustrasa verificarii, in conditiile in care fondurile de care a beneficiat RAJDP Constanta din resursele publice in perioada supusa controlului au fost de peste 200 de milioane lei. Mai mult, exista date ca din aceste sume au fost efectuate plati nelegale", mai spun anchetatorii DNA.

Nicusor Constantinescu este cercetat si in alte dosare ale DNA. In unul dintre ele, legat de subfinantarea Centrului Militar Zonal, el a fost condamnat la trei ani si jumatate de inchisoare cu executare de Tribunalul Constanta, in octombrie 2015, decizia nefiind nici in acel caz definitiva.

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta a fost arestat preventiv, din nou, in luna mai, fiind acuzat de procurori ca s-ar fi sustras de la obligatiile prevazute prin masura controlului judiciar, respectiv obligatia de a se prezenta la instanta la termenele prevazute. Asta dupa ce el s-a internat de mai multe ori in diverse unitati sanitare chiar in preajma termenelor de judecata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Nicusor Constantinescu inchisoare, #Nicusor Constantinescu condamnat , #arestat