Nicusor Constantinescu se apara: Sunt condamnat ca am adus un beneficiu judetului Constanta. E o rusine!

Miercuri, 28 Octombrie 2015, ora 17:46
2686 citiri
Nicusor Constantinescu se apara: Sunt condamnat ca am adus un beneficiu judetului Constanta. E o rusine!
Foto: Facebook/Nicusor Constantinescu

Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a sustinut miercuri, intr-o conferinta de presa, ca a fost condamnat de Tribunalul Constanta, in prima instanta, la 3 ani si sase luni in Dosarul subfinantarii Centrului Militar Zonal (CMZ), desi mai fusese judecat si achitat de o alta instanta locala in 2014, in aceeasi cauza.

Pe parcursul conferintei de presa, Nicusor Constantinescu a reprosat instantei ca i-a fost incalcat dreptul la aparare, judecatoarea Cezara Suciu respingandu-i pe rand cererile de efectuare a unei expertize pentru reliefarea prejudiciului adus statului in Dosarul subfinantarii CMZ, de audiere a martorilor propusi de invinuit sau de judecare si aplicarea a pedepsei celei mai favorabile in raport cu cele doua Coduri Penale - asa cum prevede legea.

Nicusor Constantinescu, condamnat la 3 ani jumate de inchisoare cu executare

"Sunt nevinovat si nu sunt probe. Am platit 18.000 de euro, atat cat s-a considerat ca a fost prejudiciul adus CMZ prin neplata facturii telefonice. Cauza pentru care eram judecat trebuia sa se transforme in amenda administrativa, dar mi s-a ignorat acest drept. E o rusine ce s-a intamplat in acest dosar. Ma voi apara pana la ultima parghie permisa de lege. Voi face apel si voi cere expertiza, audierea martorilor si probarea ca sunt nevinovat.

Este trist ca se intampla astfel de abuzuri, nu am furat nimic (...) mi s-a respins o expertiza care sa confirme sau nu ca am creat un prejudiciu. Nu au fost audiati martorii pe care i-am solicitat (...) Sunt acuzat si condamnat ca am adus un beneficiu judetului Constanta, ca am initiat si votat o hotarare de Consiliu Judetean prin care am repartizat spatii pentru ISU si Serviciul Arhivelor Nationale in incinta CMZ, cladire aflata in patrimoniul Judetului Constanta, acolo unde mai repartizasem spatii si pentru STS, in 2011", a explicat acesta.

Nicusor Constantinescu a precizat ca nu stie de ce este judecat de doua ori in acheeasi cauza.

"Nu stiu de ce sunt judecat de doua ori in aceeasi cauza. Judecatoria Constanta m-a achitat definitiv si irevocabil prin hotarare judecatoreasca. Asta nu ii dadea dreptul sa rejudece acest caz si sa ma condamne (...) Daca nu respectam hotararea de consiliu, as fi fost acuzat de neglijenta in serviciu. Nu sunt acuzat ca prejudiciez statul, ci ca am creat bunastare Judetului Constanta, ca am adus un beneficiu nu mie, sotiei, familiei mele, ci judetului Constanta", a spus Nicusor Constantinescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Nicusor Constantinescu condamnat, #Nicusor Constantinescu beneficiu judet , #arestat