Cum da Nicusor Constantinescu ordine presei din Constanta si ce spune de Ciutacu - stenograme

Joi, 16 Aprilie 2015, ora 19:23
5722 citiri
Cum da Nicusor Constantinescu ordine presei din Constanta si ce spune de Ciutacu - stenograme
Foto: Hepta.ro

Aflat in arest la domiciliu, presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, se plange directorului unui cotidian local de faptul ca nu este sustinut de publicatie, dar si ca Evenimentul Zilei a publicat pasaje din rechizitoriul sau.

Astfel, aflat de cateva saptamani in arest la domiciliu, Constantinescu a sunat-o pe Monalisa Popa, director al ziarului Telegraf, pe 12 martie, reprosandu-i acesteia ca publicatia pe care o conduce nu il sustine si nu il sprijina, potrivit unor stenograme publicate de Evenimentul Zilei.

"Bai Mona ce se intampla la voi acolo, ma? Eu... M-ati dat luni un material, 2 pagini mari cu ce mi s-a intamplat mie si mai departe nu mai scrie nimeni nimica, ma, manca-ti-as, zici ca... totul e ok!

Scriu doar astia care mananca c...t de mine si de Sorin (Strutisnky - n.red.) si de Mazare! Nu se poate! Chiar asa, trebuie sa va spun, eu nu pot sa fac conferinta de presa, dar cand l-a retinut pe Strutinsky si l-a arestat, am facut o conferinta de presa publica!", i-a spus liderul PSD.

"Scriu astia din rechizitoriu din Ziua de Constanta si din alte publicatii pro acestui... sistem care ne uraste si voi nu faceti?! Ce ati dat? Eu stau acasa si citesc in fiecare zi! Ati dat luni o pagina jumate si atat. (...) Nu-i normal sa puneti aceste probleme?!!! Trebuie sa va sun eu, ca sa vi le spun?", continua Nicusor Constantinescu.

Acesta este nemultumit ca Evenimentul Zilei a publicat pasaje din rechizitoriul sau: "Ce, dau ieri Evenimentul Zilei, tu nu vezi ce scriu? Din rechizitoriul meu?".

Nicusor Constantinescu, trimis in judecata intr-un dosar cu prejudiciu de 8 milioane euro

In continuare, presedintele suspendat al CJ Constanta continua sa ii reproseze directorului Telegraf Constanta faptul ca "nu lupta" si ca isi ia salariul "bine mersi".

"Da' voi... nu va intereseaza si voi nu luptati pentru noi ma, stati linistiti, va luati salariul bine mersi, intelegi? Si va doare in c... de tot ce se intampla! Intelegi??? Pana in ziua in care o sa va ia si pe voi sa va aresteze, sa vedeti cum este, intelegi?

(...) Deci nu exista nicio strategie, nimic, da??? Eu sunt acasa sunt arestat, nu mi-e interzis sa vina presa la mine, dar nu esti in stare, nici tu nici nimeni dincolo la televiziune, nimeni, dati... asa, stiri care vin, cum vrea unul sau altul!", spune social-democratul.

Potrivit interceptarilor DNA, Monalisa Popa raspunde cu putine cuvinte, majoritatea fiind "da" sau "am inteles". Ulterior, in perioada 13 martie - 4 aprilie, Telegraf a publicat zilnic cate un articol in care este sustinuta nevinovatia lui Nicusor Constantinescu.

Ciutacu se scuza la Nicusor Constantinescu: Daca mie nu-mi da nimeni, eu ce sa fac?

De asemenea, presedintele suspendat al CJ Constanta ii spune unuia dintre martori, Gabriel Diceanu, despre o discutie purtata cu jurnalistul Victor Ciutacu.

"Dati-le, ca presa nu are, ma, baiatule, ma!!! Nu are ce spun eu! Am vorbit cu Ciutacu, mi-a zis 'domn' Constantinescu, eu nu stiu ce sa... eu ce vad, ce vad scrie-n presa, daca mie nu-mi da nimeni, eu ce sa fac? Nu trebuie sa ma conving si eu de o realitate, acuzatiile care se fac, apararea dumneavoastra, ce-ati depus la dosar, ce-a spus prefectul, sunt valabile, nu-s valabile...' Si normal!", sustine Constantinescu, potrivit stenogramelor.

Quarterly Report - Editia 4

Noi reguli privind exproprierile. Vor fi posibile și dacă scopul ține de "interes strategic" pentru "industria națională de apărare"
Noi reguli privind exproprierile. Vor fi posibile și dacă scopul ține de "interes strategic" pentru "industria națională de apărare"
Guvernul a aprobat joi, 30 mai, o ordonanță de urgență care prevede că Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului poate iniţia şi desfăşura proceduri de expropriere pentru...
Sute de candidaţi la alegerile europarlamentare din iunie, verificați dacă au colaborat cu Securitatea. Concluziile CNAS
Sute de candidaţi la alegerile europarlamentare din iunie, verificați dacă au colaborat cu Securitatea. Concluziile CNAS
214 candidaţi la alegerile europarlamentare au fost verificați de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii și în cazul lor au fost emise adeverinţe că nu au colaborat cu...
#Nicusor Constantinescu stenograme, #Nicusor Constantinescu arest domiciliu , #DNA