DNA cere arestarea lui Nicusor Constantinescu intr-un nou dosar

Vineri, 29 August 2014, ora 17:10
2733 citiri
DNA cere arestarea lui Nicusor Constantinescu intr-un nou dosar

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au cerut, vineri, Tribunalului Constanta arestarea preventiva a lui Nicusor Constantinescu intr-un dosar in care este acuzat ca nu a asigurat finantarea Centrului Militar Constanta.

Totodata, procurorii anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a presedintelui suspendat al Consiliului Judetean (CJ) Constanta, sub acuzatia de abuz in serviciu in forma continuata, potrivit unui comunicat al DNA.

Din rechizitoriul procurorilor reiese ca Nicusor Constantinescu, in perioada 2009-2013, nu si-a indeplinit cu buna-stiinta sau si-a indeplinit defectuos atributiile de presedinte al CJ Constanta, in mai multe randuri.

"Astfel, in raport de functia publica detinuta, inculpatul nu a asigurat finantarea Centrului Militar Zonal Constanta, neefectuand reparatiile necesare la sediul acestuia, dispunand rezilierea contractelor pentru furnizarea de utilitati si servicii de paza necesare functionarii in conditii normale a Centrului Militar Zonal Constanta si incercand de mai multe ori sa evacueze institutia din sediul pe care il ocupa, fapte care au provocat vatamari ale drepturilor si intereselor legale ale Ministerului Apararii Nationale precum si pagube acestei institutii", se precizeaza in documentul citat.

Nicusor Constantinescu, care se trateaza de cancer in Statele Unite, mai este cercetat intr-un dosar de coruptie, pentru abuz in serviciu, pe numele acestuia fiind emis un mandat international de arestare, pe 23 iulie, de catre Tribunalul Bucuresti.

Mandat de arestare pentru Nicusor Constantinescu - Va fi extradat din SUA de data asta?

Nicusor Constantinescu, dat din nou in urmarire

La data de 7 august, Curtea de Apel Bucuresti a mentinut decizia tribunalului, decizia fiind definitiva. Masura a fost luata dupa ce in presa au aparut imagini cu Nicusor Constantinescu fumand trabuc la o terasa din New York.

Nicusor Constantinescu, din nou arestat preventiv - procurorul DNA, reclamat la CSM (Video)

Totusi, autoritatile americane nu au primit de la Bucuresti documentele necesare pentru arestarea preventiva a lui Nicusor Constantinescu, desi instanta a dispus aceasta masura in urma cu mai multe saptamani. Intre timp, Nicusor Constantinescu a fost fotografiat in mai multe locuri publice din New York.

Nicusor Constantinescu, fotografiat iar in public: A ridicat un pepene de 6 kg, sustine un martor (Video)

Ministerul Justitiei tergiverseaza arestarea lui Nicusor Constantinescu?

Ministerul Justitiei e refuzat sa dea explicatii, precizand doar ca "in acest moment, nu pot fi furnizate informatii, procedurile de extradare fiind confidentiale".

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, s-a inscris in urma cu cateva luni in PSD, partid din care face parte si Nicusor Constantinescu.

D.T.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Nicusor Constantinescu dosar nou, #Nicusor Constantinescu arestare preventiva, #Nicusor Constantinescu DNA , #DNA