Dragnea: Nu sustinem desfiintarea DNA, dar un lucru e bizar si periculos

Vineri, 17 Ianuarie 2014, ora 11:23
5241 citiri
Dragnea: Nu sustinem desfiintarea DNA, dar un lucru e bizar si periculos
Foto: B1TV

Liviu Dragnea a declarat, vineri, ca PSD nu sustine desfiintarea DNA ceruta de Nicusor Constantinescu si Consiliul Judetean Constanta, dar spune ca un anumit lucru i se pare "bizar si periculos".

"Nu sunstinem aceste declaratii, trebuie sa fim atenti cu declaratiile despre justitie, dar mi s-a parut bizar ca e considerata 'folos necuvenit' suma de 3.000 de lei", a declarat presedintele executiv al PSD, explicand ca suma invocata de procurorii DNA este disputata intre doua institutii, care se judeca pentru plata respectiva.

"Foarte multi colegi m-au intrebat si nu isi explica, daca o institutie publica are de facut o plata si exista divergente (...) poate fi considerata folos necuvenit pentru o institutie publica? Mi se pare si bizar si periculos", a comentat Liviu Dragnea.

Suma la care se refera vicepremierul apare in unul din dosarele in care presedintele CJ Constanta este urmarit penal.

Presedintele CJ Constanta, urmarit penal: Prejudiciu enorm. Iata ce au descoperit procurorii

"In aceasta cauza separata, procurorii au constatat ca invinuitul nu si-a indeplinit sau si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu care decurgeau din calitatea de presedinte al CJ Constanta in sensul ca, in perioada 2009 - 27 noiembrie 2013, nu a asigurat, potrivit legii, finantarea Centrului Militar Zonal Constanta, neefectuand reparatiile necesare la sediul acestuia, dispunand rezilierea contractelor pentru furnizarea de utilitati si servicii de paza necesare functionarii in conditii normale a Centrului si incercand, in doua randuri, sa evacueze institutia din sediul pe care il ocupa in prezent.

Prin aceste demersuri a fost afectata activitatea Centrului Militar Zonal Constanta pe de o parte, iar pe de alta parte Consiliul Judetean Constanta a obtinut un folos patrimonial nejustificat din sumele neplatite Centrului", mai sustin procurorii.

Mai mult, in perioada in mai 2012 - octombrie 2013, Nicusor Constantinescu a refuzat sa dispuna plata serviciilor de telefonie de care beneficia Centrul Militar Zonal Constanta pentru indeplinirea misiunilor specifice, in valoare de 3.958 lei, costurile fiind suportate de Ministerul Apararii Nationale.

Nicusor Constantinescu a fost ridicat miercuri de procurorii DNA si dus la sediu pentru a lua la cunostinta ca s-a inceput urmarirea penala pe numele sau.

In replica, institutia pe care acesta o conduce, Consiliul Judetean Constanta, a remis un comunicat de presa in care se cere Parlamentului desfiintarea altei institutii, respectiv a DNA.

"Consideram ca actiunea de azi este abuziva, nelegala si face parte din razboiul politic pe care DNA-ul condus de Traian Basescu il duce impotriva oamenilor politici ai USL. Presedintele Consiliului Judetean, Nicusor Constantinescu cere Parlamentului Romaniei desfiintarea prin lege a Directiei Nationale Anticoruptie, un aparat odios de politie politica aflat la indemana lui Traian Basescu si care s- a plasat prin actiunile sale deasupra justritiei romane si a statului de drept", se arata in comunicatul remis presei de CJ Constanta.

Eveniment Quarterly Report

Cazul Cherecheș ar putea grăbi achiziționarea brățărilor electronice pentru persoanele cercetate: ”Costurile pentru prinderea lui au fost majore”
Cazul Cherecheș ar putea grăbi achiziționarea brățărilor electronice pentru persoanele cercetate: ”Costurile pentru prinderea lui au fost majore”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunțat vineri seară, 1 decembrie, că a solicitat în şedinţa de guvern achiziţionarea de brăţări pentru persoanele cercetate de autorităţile statului,...
Ce îl supără cel mai mult pe liderul PSD la actuala coaliție cu PNL: ”Mai aveam puţin şi închideam țara”
Ce îl supără cel mai mult pe liderul PSD la actuala coaliție cu PNL: ”Mai aveam puţin şi închideam țara”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 1 decembrie, că România avea nevoie de stabilitate în momentul în care s-a format actuala coaliţie de guvernare, cu cei din PNL. ”În momentul...
#Dragnea desfiintare DNA, #Dragnea Nicusor Constantinescu DNA , #DNA
Comentarii