Mandatul de arestare pe numele lui Nicusor Constantinescu, anulat (Video)

Marti, 15 Iulie 2014, ora 17:36
6754 citiri
Mandatul de arestare pe numele lui Nicusor Constantinescu, anulat (Video)

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a decis anularea mandatului de arestare pe numele lui Nicusor Constantinescu, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Constanta, aflat la tratament in Statele Unite.

Magistratii au admis astfel cererea lui Constantinescu, prin care acesta a solicitat anularea deciziei Tribunalului Bucuresti de a schimba masura controlului judiciar cu arestarea preventiva, transmite Digi24. Asadar, seful CJ Constanta este din nou cercetat sub control judiciar. Decizia este definitiva.

Judecatorii CAB mai au de analizat o cerere depusa marti de avocatii lui Nicusor Constantinescu, prin care acestia solicita ca alesul local sa fie lasat sa se trateze de cancer in SUA pana pe 1 septembrie.

Pana cand vrea sa mai stea in SUA Nicusor Constantinescu

In sustinerea acestei solicitari, reprezentantii legali ai lui Constantinescu au depus la dosar noi documente oficiale emise, sustin ei, de Departamentul de Justitie din SUA, potrivit Mediafax.

Avocatul lui Nicusor Constantinescu: Mandatul international de arestare nu are obiect

Noi documente medicale

Tot marti, CJ Constanta a depus la dosar noi documente medicale care atesta faptul ca Nicusor Constantinescu nu poate veni in Romania din cauza starii sale de sanatate.

Noi documente medicale in apararea fugarului Nicusor Constantinescu

Presedintele Consiliului Judetean Constanta a fost dat in urmarire internationala pe 11 iulie, Directia Nationala Anticoruptie (DNA) solicitand extradarea acestuia.

Procurorii DNA au solicitat extradarea lui Nicusor Constantinescu, aflat in Statele Unite la tratament, in baza mandatului de arestare preventiva emis in lipsa de Tribunalul Bucuresti.

Nicusor Constantinescu, dat in urmarire internationala: DNA cere extradarea sa

Judecatorii l-au pasuit pe Nicusor Constantinescu: Vezi pana cand are voie sa ramana in SUA

Pe 23 iunie, judecatorii Tribunalului Bucuresti au decis arestarea preventiva a lui Nicusor Constantinescu, la cererea procurorilor DNA. Acestia i-au permis initial lui Constantinescu sa mearga la tratament in Statele Unite, impunandu-i ca termen limita de revenire in tara data de 5 iunie, insa seful CJ Constanta nu s-a mai intors de atunci, asa ca procurorii au cerut arestarea preventiva.

Avocatul lui Nicusor Constantinescu a contestat decizia Tribunalului Bucuresti la Curtea de Apel Bucuresti.

Citeste si:
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Fostul primar al Oradei, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, este văzut de mulți drept unul dintre cei mai valoroși liberali. Unii merg mai departe și îl văd...