Medic roman din SUA: Starea lui Nicusor Constantinescu e critica, dar stabila

Miercuri, 23 Iulie 2014, ora 11:25
3853 citiri
Medic roman din SUA: Starea lui Nicusor Constantinescu e critica, dar stabila

Reprezentantii Consiliului Judetean Constanta au transmis noi documente privind starea de sanatate a lui Nicusor Constantinescu, intr-o scrisoare semnata de un medic roman de la Centrul de Cancer Monter din SUA aratandu-se ca seful CJ "este in stare critica, dar stabila".

"Se informeaza ca domnul Nicusor Constantinescu a fost supus unei proceduri de admitere de urgenta la spital datorita unor complicatii medicale. Domnul Nicusor Constantinescu este in stare critica, dar stabila. Studii aditionale scot in evidenta noi complicatii despre starea domnului Nicusor Constantinescu, care necesita tratament urgent. Asa cum am indicat si anterior, domnul Nicusor Constantinescu nu este stabil sa calatoreasca din punct de vedere medical si necesita supraveghere medicala atenta pentru o serie de afectiuni si complicatiile care decurg din aceasta", se arata intr-un document datat 19 iulie si semnat de catre Doru Paul, profesor asistent de medicina de la Centrul de Cancer Monter din SUA.

Nicusor Constantinescu, filmat fumand pe strada in New York: Faptul ca inca traiesc deranjeaza naparcile (Video)

De asemenea, reprezentantii CJ Constanta au transmis si rezultatul unei tomografii computerizate abdominale.

"Ficatul, splina, pancreastul si glandele suprarenale sunt cufundate. Vezica biliara este in mod normal dilatata. Nu exista dilatare ductuala. Rinichii s-au dezvoltat simetrical fara hidronefroza. Exista aceeasi ingrosare a peretelui anterior al vezicii urinare care este de natura reactiva. Pacientul este in stare post radicala de prostatectomie. Exista mai multe bucle dilatate ale intestinului subtire, cu un punct de tranzitie treptata remarcat in cvadrantul drept de jos. Acolo pare sa fie o cantitate de contrast oral care trece dincolo de punctul de tranzitie compatibila cu o obstructie partiala a intestinului subtire", arata reprezentantii CJ Constanta.

Primarul Constantei, Radu Mazare, a anuntat, marti, ca starea sa de sanatate a presedintelui Consiliului Judetean, Nicusor Constantinescu, nu este buna, acesta fiind reinternat si operat din nou, la un spital din New York.

Nicusor Constantinescu, asteptat miercuri in instanta. Radu Mazare: S-a operat din nou!

Dosare, acuzatii si tratamente

Presedintele Consiliului Judetean Constanta, diagnosticat cu cancer la prostata, se afla de mai multe luni la tratament in SUA. El a solicitat Tribunalului Bucuresti sa ii prelungeasca sederea in SUA pana la 1 octombrie, solicitarea urmand sa fie judecata de instanta miercuri.

O noua propunere de arestare preventiva a lui Nicusor Constantinescu, formulata de procurorii anticoruptie, va fi dezbatuta, tot miercuri, la Tribunalul Bucuresti, dupa mediatizarea unor imagini in care presedintele CJ Constanta fumeaza la terasa unui restaurant din New York.

Tribunalul Bucuresti stabilise initial ca aceasta propunere sa se judece luni dimineata, insa, ulterior, a amanat judecarea cauzei pana miercuri.

Potrivit Codului de procedura penala, pe numele presedintelui suspendat al CJ Constanta va fi emisa o citatie de prezentare in fata judecatorilor. In cazul in care instanta din Capitala va dispune arestarea sa, Politia Romana va emite un nou mandat international de arestare.

Pe numele lui Constantinescu a mai fost emis un astfel de mandat, dupa ce acesta nu a revenit in tara in urma unei operatii facute in SUA. Masura de arestare, dispusa de Tribunalul Capitalei, nu a fost insa mentinuta de Curtea de Apel Bucuresti, motiv pentru care mandatul a fost anulat.

Mandatul de arestare pe numele lui Nicusor Constantinescu, anulat (Video)

Intr-o alta cauza, Curtea de Apel Bucuresti a amanat in 18 iulie, pentru a patra oara, judecarea contestatiei DNA la decizia prin care s-a dispus ridicarea controlului judiciar in cazul presedintele CJ Constanta in dosarul in care acesta este acuzat ca nu s-a supus verificarilor Curtii de Conturi.

Nicusor Constantinescu a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie in trei dosare penale. Intr-unul dintre acestea este acuzat ca nu a asigurat finantarea Centrului Militar Zonal Constanta, in altul ca nu s-a supus controlului Curtii de Conturi, iar in cel de-al treilea pentru ca a atribuit nelegal terenuri.

Intr-un alt dosar, seful CJ Constanta este cercetat pentru luare de mita si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, dupa ce in casa lui au fost gasite, la perchezitii, 15 cartuse de 9 milimetri.

CJ Constanta a transmis, in ultima perioada, mai multe documente medicale semnate de diversi doctori din Statele Unite ale Americii pentru a demonstra ca Nicusor Constantinescu nu este transportabil in Romania, avand in vedere starea sa de sanatate.

Citeste si:
Ce au înțeles politicienii despre educația sexuală în școli: „Nu avem nevoie de masturbarea copiilor”; „Sex, sex, sex. Na, sunteți mulțumiți?”; „Colega are gura plină”
Ce au înțeles politicienii despre educația sexuală în școli: „Nu avem nevoie de masturbarea copiilor”; „Sex, sex, sex. Na, sunteți mulțumiți?”; „Colega are gura plină”
Camera Deputaților a votat marțea trecută, 21 iunie, un proiect de lege prin care se introduce educația sexuală în școli, de la clasa a 8-a, cu acordul scris al părinților. În timpul...
SUA alocă 14 milioane de dolari pentru o nouă etapă a programului de reactoare modulare mici în România
SUA alocă 14 milioane de dolari pentru o nouă etapă a programului de reactoare modulare mici în România
Preşedintele Klaus Iohannis a transmis că salută anunţul liderului de la Casa Albă Joe Biden privind cooperarea energetică dintre România şi SUA, cu 14 milioane de dolari pentru o nouă...