Medicul din SUA al lui Nicusor Constantinescu raspunde acuzatiilor de mita

Miercuri, 09 Iulie 2014, ora 13:08
3309 citiri
Medicul din SUA al lui Nicusor Constantinescu raspunde acuzatiilor de mita

Medicul Serban Cocioba de la Clinica Medical Metamorphosis din New York, care a semnat ultimul raport medical in cazul lui Nicusor Constantinescu, aratand ca transportarea acestuia in Romania i-ar pune viata in pericol, spune ca documentul are la baza dosarul furnizat de Spitalul John Hopkins.

Intr-un comunicat de presa transmis miercuri dimineata, medicul roman Serban Cocioba de la Clinica Medical Metamorphosis din New York sustine ca raportul medical privindu-l pe Nicusor Constantinescu are la baza studierea dosarului medical furnizat de Spitalul John Hopkins din Baltimore, Maryland, si cele trei scrisori medicale ale doctorului Mohamad E. Allaf, apostilate de Departamentul de Stat, raportul intocmit de el nefacand altceva decat sa le confirme.

Poate fi adus Nicusor Constantinescu in Romania? - ce spune un medic roman din SUA

"Sunt gata sa sustin oricand si oriunde concluziile acestui raport. Confirmarea de catre Departamentul de Stat a celor trei scrisori medicale de la John Hopkins este trecuta sub tacere de catre cei care defaimeaza raportul medical emis de mine. Ii atentionez public pe defaimatorii mei ca imi rezerv dreptul de a-i actiona in instanta pentru atacurile la probitatea mea morala si profesionala", precizeaza Serban Cocioba.

El sustine ca pe teritoriul Statelor Unite ale Americii "medicina se practica in baza studiilor de specialitate absolvite si a licentelor aferente".

"Licenta mea de practica este valabila inclusiv la data prezentului comunicat. Contestarea capacitatii mele profesionale se poate face in SUA doar de catre institutiile abilitate", arata medicul, care mai spune ca regreta ca dupa 25 de ani de la Revolutie exista inca in Romania tentatia de a defaima anumite persoane, "functie de interesele partii defaimatoare".

El incheie spunand ca, "desi in Statele Unite este un medic apreciat de 30 de ani, in Romania este defaimat".

Medicul din SUA care semneaza rapoartele medicale ale lui Nicusor Constantinescu, acuzat de mita

Reactia medicului vine dupa ce, la scurt timp de la aparitia raportului intocmit de el in cazul lui Nicusor Constantinescu, in presa au aparut informatii potrivit carora in 1999 el ar fi fost gasit vinovat de luare de mita, fiind condamnat la doi ani de probatiune, cu sase luni de arest la domiciliu si o amenda de 10.000 de dolari. De asemenea, Cocioba ar fi fost exclus pentru cinci ani din comunitatea medicala.

Medicul nu recomanda transportul lui Nicusor Constantinescu in Romania

Consiliul Judetean Constanta a prezentat, duminica, un nou raport medical privind starea de sanatate a presedintelui CJ, Nicusor Constantinescu, semnat de medicul generalist Serban Cocioba.

"Din punctul meu de vedere, vazand dosarul medical al pacientului Constantinescu, nu recomand transportul acestuia in Romania. Transportarea pacientului pe distante lungi poate pune in pericol viata pacientului si poate anula toate eforturile medicale facute pana acum pentru salvarea vietii acestuia", sustine medicul Cocioba in raportul medical.

In 23 iunie, Tribunalul Bucuresti a decis arestarea preventiva a lui Nicusor Constantinescu, dupa ce procurorii DNA au cerut inlocuirea controlului judiciar cu aceasta masura preventiva, pentru ca presedintele CJ Constanta nu a revenit in tara dupa ce a fost operat in SUA.

In 1 iulie, CJ Constanta sustinea ca scrisorile medicale de la spitalul unde este tratat Nicusor Constantinescu arata ca acesta nu poate fi transportat in tara si ca neefectuarea terapiei ii poate pune viata in pericol, actele fiind autentificate prin semnatura, stampila si timbru sec de un notar din Baltimore.

Consiliul Judetean a transmis si punctul de vedere al sefului clinicii de Chirurgie Robotica, din cadrul Spitalului Johns Hopkins, dr. Mohamad E. Allaf, care sustinea ca intreruperea tratamentului pentru Nicusor Constantinescu ar duce la anularea tuturor etapelor realizate pana in prezent si ca presedintele CJ Constanta nu poate fi transportat in Romania avand in vedere starea sa de sanatate.

Citeste si:
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....
Cum a fost dovedit Traian Băsescu ca "turnător" în regimul comunist: "Nu a fost “servit” de niciun serviciu de informaţii"
Cum a fost dovedit Traian Băsescu ca "turnător" în regimul comunist: "Nu a fost “servit” de niciun serviciu de informaţii"
Germina Nagâţ, membru în Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), a afirmat că Traian Băsescu nu a fost “servit” de niciun serviciu de informaţii,...
Comentarii
PSD.Erie
rank 5
Toarasi, nenea doctoru asta are 66.6 ani, asta nuva spune nimic ?