Nicusor Constantinescu cere recuzarea unui procuror: Il acuza de purtare abuziva si abuz in serviciu

Luni, 02 Februarie 2015, ora 17:24
2632 citiri
Nicusor Constantinescu cere recuzarea unui procuror: Il acuza de purtare abuziva si abuz in serviciu
Foto: Curs de guvernare

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Constanta, Nicusor Constantinescu, solicita DNA Constanta recuzarea procurorului Andrei Bodean, cel care a instrumentat toate dosarele sale de la Constanta, sustinand ca aceasta nu mai este impartial.

Nicusor Constantinescu, care este cercetat sub control judiciar, a transmis procurorului sef al DNA Constanta o cerere de recuzare a procurorului Andrei Bodean, amintind ca impotriva acestuia a formulat si o plangere penala pentru purtare abuziva si abuz in serviciu, plangerea fiind facuta la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

"In sustinerea prezentei cereri de recuzare, va solicitam sa aveti in vedere ca am promovat o plangere penala impotriva procurorului Andrei Bodean si impotriva mai multor persoane din DNA - Sectia de combatere a coruptiei, pentru purtare abuziva si abuz in serviciu, plangere care a fost inaintata spre competenta solutionare catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, fiind inregistrata sub numarul de dosar 60/p/2014.

Retinand existenta starii conflictuale, de altfel declarata prin promovarae unui demers penal, existente intre subsemnatul si procurorul care solutioneaza prezenta cauza, apreciem ca exista o suspiciune rezonabila cu privire la impartialitatea procurorului", se arata in cererea de recuzare.

Nicusor Constantinescu mai sustine ca impartialitatea procurorului Andrei Bodean este pusa sub semnul indoielii si prin modul in care acesta a instrumentat dosarele penale impotriva sa.

El argumenteaza sustinand ca procurorul Andrei Bodean i-a trimis mai multe citatii, desi stia ca este suspect de cancer si merge in Germania pentru biopsie, analiza care a confirmat diagnosticul, precum si in SUA, pentru tratament.

"In pofida faptului ca informatii actualizate cu privire la deplasarile pe care le realizam si evolutia starii mele de sanatate ii erau aduse la cunostinta de catre aparatorul meu, procurorul a sustinut in mod mincinos ca are informatii venite dinspre structurile de forta ale statului roman ca as vrea sa fug in SUA pentru a ma sustrage cercetarii penale", mai precizeaza Nicusor Constantinescu in cererea de recuzare, sustinand si ca procurorul Andrei Bodean a facut un abuz in serviciu in momentul cand a mers sail ridice din fata sediului Consiliului Judetean.

Constantinescu a mai sustinut ca procurorul Andrei Bodean a facut demersuri catre Ambasada SUA pentru anularea vizei medicale acordate in 14 ianuarie 2014 si din acest motiv a fost nevoit sa-si reprogrameze consultatia.

Presedintele CJ Constanta a mai spus a plecat legal in SUA si s-a intors pe 30 ianuarie 2014, dovedind astfel ca nu are intentia de a sustrage cercetarii penale si ca Andrei Bodean a cerut arestarea sa preventiva in lipsa desi cunoastea situatia medicala si imposibilitatea de a reveni in tara.

Quarterly Report - Editia 4

Sute de candidaţi la alegerile europarlamentare din iunie, verificați dacă au colaborat cu Securitatea. Concluziile CNAS
Sute de candidaţi la alegerile europarlamentare din iunie, verificați dacă au colaborat cu Securitatea. Concluziile CNAS
214 candidaţi la alegerile europarlamentare au fost verificați de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii și în cazul lor au fost emise adeverinţe că nu au colaborat cu...
Opinie: Merge Klaus Iohannis până la capăt în cursa NATO?
Opinie: Merge Klaus Iohannis până la capăt în cursa NATO?
România i se opune lui Mark Rutte la șefia NATO și ca o formă de răzbunare pentru felul în care premierul olandez s-a opus mai bine de un deceniu aderării țării la Spațiul Schengen....
#Nicusor Constantinescu recuzare procuror DNA, #Nicusor Constantinescu DNA , #DNA