Nicusor Constantinescu, in arest la domiciliu

Miercuri, 25 Februarie 2015, ora 16:11
2334 citiri
Nicusor Constantinescu, in arest la domiciliu
Foto: Hepta.ro (Arhiva)

Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, va fi plasat in arest la domiciliu.

Decizia de miercuri a magistratilor Curtii de Apel Constanta vine dupa ce avocatii acestuia contestasera masura arestului preventiv si este definitiva, potrivit Mediafax.

Contestatia a fost judecata marti, insa instanta a amanat pronuntarea in acest caz pana miercuri.

Nicusor Constantinescu, suspendat de la sefia CJ Constanta - cum si-ar putea recupera postul

Seful Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost retinut de DNA pentru mai multe infractiuni, intre care abuz in serviciu, conflict de interese si coruperea alegatorilor, iar ulterior, in 20 februarie, arestat preventiv de Tribunalul Constanta, el fiind acuzat de plati ilegale, din fonduri publice, catre asociatii, fundatii si cluburi sportive.

Constantinescu ar fi platit 22.000 de lei, pe 14 mai 2012, Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi Constanta, pentru ca membrii acesteia sa voteze PSD.

Ulterior, pe 22 mai 2012, comunitatea rusilor lipoveni din localitatea Ghindaresti a primit din partea CJ Constanta suma de 15.000 de lei, pentru ca acestia sa voteze PSD la alegerile din 10 iunie 2012.

Nicusor Constantinescu, retinut - este acuzat ca a cumparat voturi

In plus, Nicusor Constantinescu este acuzat de abuz in serviciu, pentru ca CJ Constanta a facut plati nelegale de peste 2,5 milioane de lei pentru servicii de publicitate ale Combat Press Constanta si Soti Cable Neptun, serviciile neavand legatura cu informatiile de interes public.

Nicusor Constantinescu, retinut pentru noi fapte de coruptie

De asemenea, social-democratul este suspectat de abuz in serviciu, pentru ca i-a retras atributiile directorului general al Directiei Economice - Financiare a institutiei.

Constantinescu a fost suspendat marti din functia de presedinte al CJ Constanta printr-un ordin emis, marti dupa-amiaza, de catre prefectul judetului, Ion Constantin.

Quarterly Report - Editia 4

Noi reguli privind exproprierile. Vor fi posibile și dacă scopul ține de "interes strategic" pentru "industria națională de apărare"
Noi reguli privind exproprierile. Vor fi posibile și dacă scopul ține de "interes strategic" pentru "industria națională de apărare"
Guvernul a aprobat joi, 30 mai, o ordonanță de urgență care prevede că Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului poate iniţia şi desfăşura proceduri de expropriere pentru...
Sute de candidaţi la alegerile europarlamentare din iunie, verificați dacă au colaborat cu Securitatea. Concluziile CNAS
Sute de candidaţi la alegerile europarlamentare din iunie, verificați dacă au colaborat cu Securitatea. Concluziile CNAS
214 candidaţi la alegerile europarlamentare au fost verificați de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii și în cazul lor au fost emise adeverinţe că nu au colaborat cu...
#Nicusor Constantinescu arestat preventiv, #Nicusor Constantinescu arestat corucptie, #Nicusor Constantinescu arestat mita , #DNA
Comentarii