Nicusor Constantinescu, la un pas sa fie arestat: Cum incearca sa ii induplece pe judecatori

Joi, 06 Noiembrie 2014, ora 17:53
2582 citiri
Nicusor Constantinescu, la un pas sa fie arestat: Cum incearca sa ii induplece pe judecatori
Foto: Mesager de Constanta

Nicusor Constantinescu, presedintele suspendat al Consiliului Judetean (CJ) Constanta, care s-a intors joi din Romania, a facut mai multe declaratii in fata instantei de la Tribunalul Bucuresti, care judeca in aceste momente daca incuviinteaza cererea DNA de arestare preventiva.

Acesta a precizat ca a fost in mai multe orase din Statele Unite, unde s-a aflat in ultimele sase luni pentru a se trata de cancer, iar in Turcia a mers la recomandarea medicilor specialisti americani, care i-ar fi spus sa faca o escala inainte de a reveni in Romania, potrivit Mediafax.

Constantinescu a subliniat ca s-a stiut tot timpul unde se afla si ca dosarele in care este cercetat de procurorii anticoruptie "sunt cauze pentru care am fost retinut, adus cu surle si trambite si televiziune".

Nicusor Constantinescu, liber in Turcia - mesaj pentru autoritatile din Romania

"N-am fost citat legal in America. Am fost in San Francisco, Baltimore, Maryland, pentru cancerul meu. Speranta mea de viata este de maximum cinci ani. Am facut biopsia la Hanovra si m-am intors. Procurorul Bodeanu stia de aceste aspecte medicale si totusi a spus ca veau sa fug", a mentionat Nicusor Constantinescu, la Tribunalul Bucuresti.

"Mi-as fi dorit sa mai am copii"

El a detaliat in fata magistratilor modul in care s-au desfasurat tratamentele si operatiile pe care le-a suferit in Statele Unite. "Am drena acum si urmez tratament cu antibiotice solide si lichide. In cazul primei infectii, scoteau din mine zilnic aproape 500 de centilitri de puroi. Mi-au fost scoase glandele seminale, masculinitatea mea s-a dus. Mi-as fi dorit sa mai am copii. Am o sotie. La prima interventie au scos o tumora cat o minge de handbal", a marturisit social-democratul.

Nicusor Constantinescu a asigurat ca, in SUA, a anuntat mereu la Consulatul roman din New York si Ambasada din Washington adresa la care se afla in fiecare moment. "Mereu se stia unde sunt. Cum m-am ascuns?", a inrebat retoric fostul sef al CJ Constanta.

Referitor la cererea de extradare, el a mentionat ca a depus la autoritatile judiciare din America aceleasi documente pe care le-a trimis si in Romania.

Nicusor Constantinescu, dat in urmarire internationala: DNA cere extradarea sa

"Dupa verificarea lor, America a respins cererea de extradare. A fost verificata inclusiv viza medicala. Eu pentru SUA nu am avut viza de turist, ci viza medicala. De aceea, mi s-a si prelungit viza. Avocatii mei m-au sfatuit sa cer azil politic, cu motivul ca Romania nu recunoaste documente americane. Eu am refuzat asa ceva", a subliniat acesta.

Nicusor Constantinescu a explicat ca medicii din SUA i-au spus ca, in drumul spre Romania, sa se opreasca la o clinica din Turcia.

"Eu am renuntat prin semnatura la recomandarea lor de a nu ma deplasa cu avionul pe ruta New York - Romania. Ei spuneau sa nu plec, dar eu am semnat pe proprie raspundere refuzul recomandarii lor. In Turcia am ajuns la recomandarea medicilor din SUA, a caror recomandare de a ramane acolo cu tratamentul am refuzat-o. (...)

Politistii stiau de cazul meu. M-au asteptat, stiau ca in acea dimineata eu voi ajunge la Istanbul. M-au legitimat, au verificat documentele mele, biletele de avion si hotel si le-am dat numarul de telefon international si am convenit cu ei ca dupa ce termin treaba acolo sa plec spre Romania", a explicat el.

Pledoaria avocatilor

Ulterior, avocatii lui Nicusor Constantinescu au declarat ca, in cazul in care instanta va decide arestarea acestuia, ei vor formula o cerere prin care vor solicita permisiunea ca fostul sef al CJ Constanta "sa se poata deplasa in Istanbul pentru tratament".

Mazare spune ca Nicusor Constantinescu i-a dat un SMS. Ce i-a scris

Reprezentantii legali au adaugat ca Nicusor Constantinescu trebuie sa fie adus in fata instantei de la Tribunalului Constanta pana vineri, la pranz. Ei au precizat ca, daca va fi incarcerat, medicii urmeaza sa stabileasca, alaturi de conducerea penitenciarului, daca social-democratul va ramane in arest, va fi transferat la un spital penitanciar sau la un spital civil sub paza.

Constantinescu, retinut pe Aeroportul Otopeni

Presedintele suspendat al CJ Constanta a ajuns joi in Romania, dupa mai bine de jumatate de an de cand a parasit tara, pe motive medicale.

EL a venit din Turcia cu avionul si a ajuns pe Aeroportul Otopeni in jurul orei 11.30, unde a fost retinut si preluat de autoritati cu o duba a politiei, fiind dus la Tribunalul Bucuresti.

Nicusor Constantinescu a ajuns in Romania. A fost retinut pe Aeroportul Otopeni (Video)

Nicusor Constantinescu a fost retinut in Turcia - surse (Video)

In presa din tara au aparut miercuri informatii potrivit carora Nicusor Constantinescu, cercetat de DNA in trei dosare penale, a fost retinut de autoritatile de la Istambul, unde se afla de mai bine de o saptamana. Ulterior, Constantinescu a declarat ca cererea privind extradarea sa a fost respinsa, dar ca va reveni joi in tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Nicusor Constantinescu arest preventiv, #Nicusor Constantinescu judecatori, #Nicusor Constantinescu DNA, #Nicusor Constantinescu Turcia , #DNA
Comentarii