Nicusor Constantinescu, mandat de arestare si intr-un alt dosar

Vineri, 07 Noiembrie 2014, ora 16:28
3541 citiri
Nicusor Constantinescu, mandat de arestare si intr-un alt dosar
Foto: Romania Libera

Judecatorii de la Tribunalul Constanta au confirmat vineri mandatul de arestare preventiva pe numele lui Nicusor Constantinescu, presedintele suspendat al CJ Constanta, cercetat de DNA in mai multe dosare penale.

Decizia magistratilor constanteni vine dupa ce, joi, Tribunalul Bucuresti a luat aceeasi decizie in cazul lui Nicusor Constantinescu, dar intr-un alt dosar. Social-democratul s-a intors joi dimineata din Turcia si a fost retinut pe Aeroportul Otopeni.

Dosarul in care Tribunalul Constanta a luat hotararea de a-l trimite pe Constantinescu dupa gratii este cel in care social-democratul este acuzat ca nu a finantat corespunzator Centrul Militar Zonal din municipiu, relateaza Digi 24.

Fostul sef al CJ Constanta a incercat sa ii convinga pe judecatori ca a stat legal in Statele Unite, unde s-a aflat in ultimele sase luni pentru a se trata de cancer, si le-a povestit magistratilor intregul parcurs al calatoriei sale, de cand a plecat din Romania pana cand s-a intors din SUA, via Turcia, asa cum a facut-o si joi, in fata magistratilor bucuresteni.

Totusi, procurorul de caz le-a spus judecatorilor ca viza de sedere in SUA a lui Constantinescu expirase recent si de aceea a fost nevoit sa paraseasca Statele Unite, nu pentru ca ar fi vrut sa fie judecat in Romania.

Procurorul a mai mentionat ca autoritatile americane i-ar fi atasat social-democratului un dispozitiv de urmarire si ca ar fi incercat sa il aresteze pe 22 octombrie, dar, intre timp, Constantinescu a plecat in Turcia.

Mandat de arestare confirmat si in Bucuresti

Judecatorii de la Tribunalul Bucuresti au confirmat, joi seara, mandatul de arestare preventiva emis pe numele lui Nicusor Constantinescu. Avocatii social-democratului au declarat atunci ca pe numele clientului lor exista un al doilea mandat de arestare in lipsa emis de Tribunalul Constanta.

Nicusor Constantinescu, arestat preventiv

Nu i-a convins pe judecatori

Presedintele suspendat al CJ Constanta a facut mai multe declaratii in fata instantei de la Tribunalul Bucuresti, incercand sa ii induplece pe judecatori.

Nicusor Constantinescu, la un pas sa fie arestat: Cum incearca sa ii induplece pe judecatori

Avocatii lui Nicusor Constantinescu au mai spus joi ca, in cazul in care instanta va decide arestarea acestuia, cum s-a si intamplat, ei vor formula o cerere prin care vor solicita permisiunea ca fostul sef al CJ Constanta "sa se poata deplasa in Istanbul pentru tratament".

Reprezentantii legali au adaugat ca Nicusor Constantinescu trebuie sa fie adus in fata instantei de la Tribunalului Constanta pana vineri, la pranz. Ei au precizat ca, daca va fi incarcerat, medicii urmeaza sa stabileasca, alaturi de conducerea penitenciarului, daca social-democratul va ramane in arest, va fi transferat la un spital penitanciar sau la un spital civil sub paza.

Constantinescu, retinut pe Aeroportul Otopeni

Presedintele suspendat al CJ Constanta a ajuns joi in Romania, dupa mai bine de jumatate de an de cand a parasit tara, pe motive medicale. El a venit din Turcia cu avionul si a ajuns pe Aeroportul Otopeni in jurul orei 11.30, unde a fost retinut si preluat de autoritati cu o duba a politiei, fiind dus la Tribunalul Bucuresti.

Nicusor Constantinescu a ajuns in Romania. A fost retinut pe Aeroportul Otopeni (Video)

In presa din tara au aparut miercuri informatii potrivit carora Nicusor Constantinescu, cercetat de DNA in trei dosare penale, a fost retinut de autoritatile de la Istanbul, unde se afla de mai bine de o saptamana.

Nicusor Constantinescu a fost retinut in Turcia - surse (Video)

Presedintele suspendat al CJ Constanta a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru mai multe infractiuni de coruptie.

In luna aprilie, el a cerut ridicarea controlului judiciar impus de procurori, pentru a merge sa se trateze in SUA pentru cancer de prostata. Procurorii DNA i-au permis sa mearga la tratament, insa i-au impus sa se intoarca pe 5 iunie, termen pe care seful CJ Constanta nu l-a respectat.

In luna iunie, pe numele lui a fost emis mandat de arestare preventiva. Ulterior, Nicusor Constantinescu a trimis autoritatilor romane mai multe fotografii si documente medicale semnate de un medic din SUA, in care se justifica necesitatea continuarii tratamentului in cazul acestuia.

Judecatorii l-au pasuit pe Nicusor Constantinescu: Vezi pana cand are voie sa ramana in SUA

Pe baza acestor documente, magistratii Curtii de Apel Bucuresti au stabilit ca acesta poate sa ramana la tratament in Statele Unite pana pe 25 iulie. Pentru ca a refuzat sa revina in tara, presedintele CJ Constanta a fost dat in urmarire internationala, prin Interpol.

Nicusor Constantinescu, dat in urmarire internationala: DNA cere extradarea sa

In luna septembrie, Constantinescu a dat un interviu unei televiziuni din Romania, in care spunea ca este foarte bolnav si din aceasta cauza nu poate sa vina in tara.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Nicusor Constantinescu arestat Constanta, #Nicusor Constantinescu arestat preventiv , #DNA