Nicusor Constantinescu ramane cu un al doilea mandat de arestare

Luni, 15 Septembrie 2014, ora 21:57
2210 citiri
Nicusor Constantinescu ramane cu un al doilea mandat de arestare
Foto: Cuget Liber

Magistratii Curtii de Apel Constanta au stabilit, luni, mentinerea celui de al doilea mandat de arestare preventiva emis pe numele presedintelui suspendat al Consiliului Judetean (CJ) Constanta, Nicusor Constantinescu, dupa judecarea contestatiei formulate de acesta impotriva masurii arestarii dispuse de judecatorii Tribunalului. Decizia Curtii de Apel Constanta este definitiva.

Pe 4 septembrie, Tribunalul Constanta a decis emiterea unui nou mandat de arestare preventiva pe numele lui Nicusor Constantinescu, de aceasta data la solicitarea procurorilor DNA Constanta, intr-un dosar cu privire la Centrul Militar Zonal.

Mandatul de arestare preventiva pentru 30 de zile a fost emis cu Constantinescu in lipsa, acesta aflandu-se din primavara anului 2014 la tratament medical in SUA.

Potrivit reprezentantilor DNA, solicitarea a fost facuta pentru ca Nicusor Constantinescu sa poata fi judecat intr-un dosar penal privind finantarea de catre CJ a Centrului Militar Zonal Constanta, in care acesta este acuzat de abuz in serviciu in forma continuata.

Conform rechizitoriului procurorilor in acest dosar, in perioada 2009 - 2013, Nicusor Constantinescu, in calitate de presedinte al CJ Constanta, cu stiinta, in mai multe randuri, nu si-a indeplinit sau si-a indeplinit in mod defectuos obligatiile de serviciu.

Procurorii DNA au mentionat ca in dosarul aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti, in care inculpatul Constantinescu Nicusor Daniel a fost trimis in judecata, sub control judiciar, s-a constatat, la data de 12 iunie 2014, ca acesta nu se afla in tara, depasind limita teritoriala fixata de judecator si nerespectand perioada pentru care a primit incuviintarea de a se afla in afara teritoriului Romaniei.

Astfel, la solicitarea DNA, instanta de judecata a dispus inlocuirea masurii controlului judiciar cu masura arestarii preventive a lui Constantinescu.

In dosarul in care s-a emis acest mandat de arestare preventiva, Nicusor Constantinescu fusese trimis in judecata de procurorii Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie pentru savarsirea a trei infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice cu obtinerea de foloase necuvenite sub forma complicitatii si 21 de infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor cu obtinerea de foloase.

Nicusor Constantinescu, un nou mandat de arestare

Potrivit procurorilor, judecatorul delegat din cadrul Tribunalului Bucuresti a formulat cerere de arestare provizorie a lui Constantinescu, avand in vedere propunerea de extradare din 8 august 2014 emisa in dosarul Tribunalului Bucuresti, in vederea punerii in executare a mandatului de arestare preventiva emis de judecatorul de camera preliminara de la instanta respectiva.

Procurorii DNA au precizat ca, in eventualitatea extradarii din SUA a lui Nicusor Constantinescu, judecarea acestuia in cauza aflata pe rolul Tribunalului Constanta nu se va putea desfasura decat in conditiile existentei unui mandat de arestare distinct fata de cel deja dispus, care sa se raporteze la starea de fapt din dosarul trimis Tribunalului Constanta.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Nicusor Constantinescu nou mandat arestare, #Nicusor Constantinescu abuz serviciu, #Nicusor Constantinescu DNA , #DNA