Nicusor Constantinescu, sub control judiciar in dosarul in care e acuzat de un prejudiciu de 8 milioane de euro

Joi, 14 Mai 2015, ora 19:52
3414 citiri
Nicusor Constantinescu, sub control judiciar in dosarul in care e acuzat de un prejudiciu de 8 milioane de euro
Foto: Captura B1 TV (Arhiva)

Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, va fi judecat sub control judiciar in dosarul in care este acuzat ca a prejudiciat judetul cu opt milioane de euro, a decis, joi, Curtea de Apel Constanta, hotararea fiind definitiva.

Curtea de Apel Constanta a judecat, joi, contestatia procurorilor DNA la decizia de marti a Tribunalului Constanta care hotarase ca Nicusor Constantinescu poate fi judecat sub control judiciar in dosarul in care ar fi prejudiciat judetul cu opt milioane de euro.

Curtea de Apel a respins contestatia DNA, mentinand decizia Tribunalului, iar hotararea este definitiva.

Magistratii Tribunalului Constanta au admis, marti, o cerere formulata de Nicusor Constantinescu si au dispus inlocuirea arestului la domiciliu cu masura controlului judiciar pe o durata de 60 de zile de la data ramanerii definitive a hotararii.

Totodata, instanta a decis ca, pe durata controlului judiciar, el nu isi poate exercita functia de presedinte al Consiliului Judetean Constanta.

De asemenea, este obligat sa se prezinte la organul de urmarire penala, la judecatorul de camera preliminara sau la instanta de judecata ori de cate ori este chemat, sa informeze de indata judecatorul de camera preliminara sau instanta de judecata cu privire la schimbarea locuintei, sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat, sa nu depaseasca limita teritoriala a Romaniei si sa nu comunice direct sau indirect si prin orice mijloace de comunicare, cu martorii si expertii din dosar.

"Atrage atentia inculpatului ca, in caz de incalcare cu rea credinta a masurii sau obligatiilor care ii revin, masura controlului judiciar poate fi inlocuita cu masura arestului la domiciliu sau a arestarii preventive", se mai arata in incheierea instantei.

Nicusor Constantinescu este judecat sub control judiciar si in dosarul legat de subfinantarea Centrului Militar Zonal, si in aceasta avand interdictia de a-si exercita functia de presedinte al Consiliului Judetean.

DNA: Nicusor Constantinescu ar fi finantat ilegal, de la CJ, excursii pentru copii in scop electoral

La jumatatea lunii aprilie, procurorii DNA au dispus trimiterea in judecata a lui Nicusor Constantinescu, in stare de arest la domiciliu, pentru abuz in serviciu (trei infractiuni, din care doua in forma continuata), constituirea unui grup infractional si conflict de interese (noua infractiuni, din care cinci in forma continuata).

Cum da Nicusor Constantinescu ordine presei din Constanta si ce spune de Ciutacu - stenograme

Nicusor Constantinescu a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie in mai multe dosare penale. Intr-unul dintre acestea este acuzat ca nu s-a supus controlului Curtii de Conturi, iar in altul este judecat pentru ca a atribuit nelegal terenuri. De asemenea, el este judecat pentru ca ar fi subfinantat Centrul Militar Zonal, in acest dosar el fiind pus sub control judiciar si avand interdictia de a exercita functia de presedinte al CJ Constanta.

Quarterly Report - Editia 4

Câți ani au cel mai în vârstă și cel mai tânăr candidat la alegerile de pe 9 iunie
Câți ani au cel mai în vârstă și cel mai tânăr candidat la alegerile de pe 9 iunie
Dintre cei 207.389 de candidați înscriși la alegerile locale și europarlamentare, cel mai tânăr are puțin peste 23 de ani, iar cel mai în vârstă are 100 de ani, a precizat marți, 28 mai,...
Alegerile din 9 iunie nu vor fi afectate de atacuri cibernetice. Șeful AEP se laudă cu "programele antivirus cele mai eficiente"
Alegerile din 9 iunie nu vor fi afectate de atacuri cibernetice. Șeful AEP se laudă cu "programele antivirus cele mai eficiente"
Autoritatea Electorală Permanentă este pregătită pentru a face față atacurilor cibernetice din 9 iunie, când românii votează pentru aleșii locali, dar și pentru europarlamentarii care...
#Nicusor Constantinescu control judiciar, #Nicusor Constantinescu dosare, #Nicusor Constantinescu DNA , #DNA