Nicusor Constantinescu, trimis in judecata de DNA (Video)

Vineri, 25 Aprilie 2014, ora 13:46
3931 citiri
Nicusor Constantinescu, trimis in judecata de DNA (Video)

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost trimis in judecata, vineri, de procurorii DNA.

Seful CJ Constanta este acuzat de abuz in serviciu in forma continuata, se arata intr-un comunicat al DNA. Constantinescu ramane in stare de libertate.

Dosarul sau a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanta, cu propunerea de mentinere a controlului judiciar ca masura preventiva.

Nicusor Constantinescu acuza: Eu sunt sanatos la cap, judec. E o haituiala politica si abuziva! (Video)

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, "intre 2009 si noiembrie 2013, in calitatea sa de presedinte de Consiliu Judetean, Nicusor Constantinescu nu a asigurat centrelor militare din raza de activitate a CJ terenurile, localurile, instalatiile de telecomunicatii, sistemele si serviciile informatice, autoturismele, alte dotari si materiale, precum si fondurile necesare desfasurarii activitatii specifice, incalcand astfel legea".

Astfel, seful CJ Constanta nu a asigurat finantarea Centrului Militar Zonal Constanta si nici reparatiile necesare la sediul acestuia. Mai mult, acesta a dispus rezilierea contractelor pentru furnizarea de utilitati si servicii de paza pentru aceasta institutie.

Nicusor Constantinescu: Am fost umilit de politia politica a DNA, plec in SUA sa-mi prelungesc viata

Totodata, procurorii sustin ca Nicusor Constantinescu a incercat de mai multe ori sa evacueze institutia din sediul pe care il ocupa, "fapte care au provocat vatamari ale drepturilor si intereselor legale ale Ministerului Apararii Nationale precum si pagube acestei institutii".

Astfel, Consiliul Judetean Constanta a refuzat sa mai finanteze Centrul Militar Zonal pentru materiale si servicii perecum corpuri de iluminat, papetarie, birotica, asigurari RCA, inspectie tehnica periodica, piese de schimb, taxe de drum, combustibil, materiale igienico - sanitare, piese de schimb si consumabile pentru sistemele informatice.

A lasat unitatea militara fara paza, desi in sediu se aflau arme si documente clasificate

Mai mult, Consiliul Judetean condus de Nicusor Constantinescu a lasat unitatea militara si in imposibilitatea de a mai comunica, sistand si serviciile de telefonie prestate de diversi operatori catre aceasta.

Nicusor Constantinescu isi face campanie in scoli cu ceasuri de perete (Video)

Nu in ultimul rand, Nicusor Constantinescu ar fi incercat, prin doua hotari de Consiliu Judetean, evacuarea Centrului Militar Zonal din sediul pe care il avea, dar ambele au fost anulate de judecatori in instanta.

Printre actiunile intreprinse de Consiliul Judetean Constanta impotriva unitatii militare se numara si rezilierea contractului de paza pentru sediul acesteia. Astfel, in conditiile in care in interior se afla armament si munitie de razboi, precum si documente clasificate, angajatii Centrului Zonal au fost nevoiti sa isi asigure singuri paza.

Seful CJ Constanta Nicusor Constantinescu, retinut (Video)

Mai mult, in 2012, Consiliul Judetean Constanta a alocat suma de 0 lei catre Centrul Militar Zonal.

In pofida acestui lucru, procurorii arata ca CJ "a cheltuit sume foarte mari de bani atat cu titlu de ajutoare sociale catre persoane fizice cat si cu titlu de alocatii din bugetul Unitatii Administrativ Teritoriale Constanta catre persoane juridice de drept privat".

Prejudiciul adus Ministerului Apararii Nationale prin actiunile lui Nicusor Constantinescu este de peste 67.000 de lei.

I.S.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Nicusor Constantinescu trimis judecata, #Nicusor Constantantinescu DNA abuz serviciu , #DNA