Ziare.com

Nicusor Constantinescu, trimis in judecata in al treilea dosar (Video)

Vineri, 14 Noiembrie 2014, ora 14:01

   

Nicusor Constantinescu, trimis in judecata in al treilea dosar (Video)
Nicusor Constantinescu, presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta, a fost trimis in judecata in cel de-al treilea dosar, in care este acuzat ca a prejudiciat statul roman cu peste 1 milion de lei si CJ cu peste 30 de milioane de lei.

Arestat preventiv intr-o alta cauza, Constantinescu este acuzat ca a savarsit infractiunile de abuz in serviciu, spalare a banilor si constituirea unui grup infractional organizat.

In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata alti 18 inculpati, persoane fizice si juridice, printre care functionari din cadrul CJ Constanta, Regia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri Constanta, administratorul firmei SC Rom Coman SRL si firma insasi, un notar, primarul comunei Lipnita, precum si administratorul si firma SC STOP SRL.

Care sunt acuzatiile

In rechizitoriul intocmit de procurori se arata ca, in perioada 2010-2014, Nicusor Constantinescu si Adrian George Gambuteanu, director general al Regiei Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri Constanta (RAJDPC), "au constituit un grup infractional organizat, la care ulterior au aderat si o parte din restul inculpatilor, avand ca scop savarsirea unor infractiuni indreptate impotriva intereselor economice ale Consiliului Judetean Constanta".

Astfel, Nicusor Constantinescu este acuzat, printre altele, ca a facut plati nelegale catre RAJDPC in cadrul proiectului "Caravana estivala a judetului Constanta", in cuantum de 1.239.987,60 lei, efectuarea platilor fiind facuta, in multe situatii, fara ca lucrarile achitate sa aiba vreo legatura cu obiectivele proiectului (realizarea de perdele forestiere, reabilitare terenuri degradate, conservare biodiversitate naturala, dezvoltarea turismului ecvestru etc) si fara a fi respectate prevederile dintr-o anumita hotarare a consiliului.

Procurorii prezinta mai multe exemple de localitati in care numarul de pomi plantati a fost mai mic decat cel mentionat in acte sau chiar zero, iar plantarile s-au facut de catre elevi sau beneficiari de ajutoare sociale si nu de angajatii RAJDPC.

De asemenea, in vara lui 2012 s-au efectuat alte trei plati nelegale catre RAJDPC, in cuantum de 773.519,09 lei, in cadrul Programului judetean de cercetare si refacere a plantatiilor de pomi fructiferi, iar intre anii 2011-2012 s-au efectuat alte plati nelegale catre RAJDPC, in cuantum total de 1.675.847,95 lei, in legatura cu lucrarile de impadurire efectuate pe raza comunei Independenta, jud. Constanta.

Nicusor Constantinescu: Nu am fost extradat din SUA. Nu am fost retinut in Turcia!

Alti 20.254.603,36 lei au fost platiti nelegal catre aceeasi regie in perioada 2010-2012, in baza unor documente contabile false.

Pe de alta parte, Nicusor Constantinescu a incalcat dispozitiile legale care interzic plata in avans, din fonduri publice, pentru achizitia de imobile, si a modificat natura actului juridic incheiat cu SC Stop SRL, din contract de vanzare cumparare in antecontract de vanzare cumparare, pentru care a facut plati nelegale in cuantum de 5.187.156,29 lei pentru 25 de apartamente, mai sustin procurorii.

De asemenea, el a platit nelegal o suma totala de 1.650.925,04 lei pentru inchirierea a 11 autoturisme.

In plus, in iulie 2009, Nicusor Constantinescu a dobandit Portul Izvoarele, in numele CJ Constanta, printr-un contract de vanzare-cumparare, autentificat la biroul inculpatei Darie Ruxandra Luminita, "ambii cunoscand ca bunul tranzactionat provenea din savarsirea unei infractiuni de abuz in serviciu" comisa de catre primarul si secretarul comunei Lipnita.

Astfel, a fost provocat un prejudiciu statului roman in cuantum de 1.269.486,85 lei.

Ministerul Finantelor Publice s-a constituit parte civila in cauza cu suma de 1.269.486,85 lei, raportat la prejudiciul adus statului.

Consiliul Judetean Constanta nu a comunicat pana in prezent daca se constituie parte civila in cauza, raportat la prejudiciul in valoare de 30.782.039 lei, desi i s-a solicitat acest lucru, se mai precizeaza in comunicatul DNA.

Procurorii au dispus masura sechestrului asigurator asupra unor bunuri imobile ce apartin unora dintre inculpati.

"Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Bucuresti, cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza si de a se lua masura preventiva a interdictiei initierii ori, dupa caz, suspendarii procedurii de dizolvare sau lichidare a SC Rom Coman SRL", se mai precizeaza in comunicatul DNA.

Nicusor Constantinescu face si obiectul altor doua dosare penale, pentru infractiuni similare, trimise spre judecare in 25 aprilie 2014, respectiv 27 mai 2014.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2445 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Avem o singura bucurie.....!

Apel catre procurori,din toate organismele,organizatiile si ministerele: va rugam din suflet sa nu cedati!bagati-i pe toti acesti hoti si tilhari cit mai mult si mai adinc!va rugam sa le confiscati tot ce au obtinut prin furt,spaga,evaziune fiscale,spalare de bani!Asa sa va ajute Dumnezeu!

 

Medicii romani sint perfect capabil sa il trateze pe acest escroc

chiar si in puscarie. Mai greu de tratat va fi Mazare.

 

Nicusor Constantinescu

e doar un gainar, comparind cit a furat el cu delapidarile de milioane de euro cu care ne-au obisnuit colegii sai din PSD. S-a mai si ca ca t pe el de frica ca l-au dibuit si a fugit in America.

 

Tunuri

Milioane?! Are pregatite zeci de tunuri, prin toate institutiile de stat a plasat in functie de conducere tiganet perfect analfabet si perfect loial, care urmau sa faca achizitii cu licitatie/tragere la sorti cu un singur castigator.

Prima de Magiun

Mai trebuia lasat in "fonctie" , ca sa ia si niste bani "ieuropeni" pe boschetii aia ecvestri, pe care ni ia prezentat din elicopter vicele, expert in alba neagra in Portul Tomis.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor