Nicusor Constantinescu, urmarit penal: M-au tratat ca un animal, ca un criminal! E politie politica!

Miercuri, 15 Ianuarie 2014, ora 15:32
9337 citiri
Nicusor Constantinescu, urmarit penal: M-au tratat ca un animal, ca un criminal! E politie politica!
Foto: Romania TV

Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu (PSD), a iesit val-vartej, miercuri, de la audierile la care a fost dus mai mult fortat de procurorii DNA. Foarte nervos, social-democratul a acuzat DNA de politie politica, sustinand ca a fost tratat ca un animal.

El a fost pus sub urmarire penala pentru abuz in serviciu si are interdictia de a parasi tara, potrivit B1 TV.

La iesirea de la intalnirea cu procurorii, presedintele CJ Constanta a sustinut ca i-au fost prezentate invinuirile ce i se aduc, in prezenta avocatului.

"Ma duc sa fac contestatiile (...) Eu am fost informat despre un dosar, 215, si acum sunt alte 4-5", le-a spus el jurnalistilor, precizand ca toate acuzatiile se refera la diverse programe care au hotarari de Consiliu Judetean in vigoare si neatacate de niciun prefect, din 2009 pana acum.

"Ne lasam de meserie sa vina DNA cu politia politica. Sa conduca ei Romania! Nu mai suntem in democratie (...) Un Consiliu Judetean e parlamentul in judet, e cel care voteaz legile. Daca consilierii judeteni voteaza ceva ilegal, atunci prefectul ataca in instanta si hotararea nu mai e valabila. Aceste hotarari la care sunt invinuit nu au fost atacate, mai mult, au aviz (...) Ce treaba are DNA sa vada cum voteaza consilierii", a declarat furios Nicusor Constantinescu, care a iesit din sediul DNA Constanta cu haina pe un umar, sustinand ca a fost agresat de procurori la aducere.

"Unde este vina mea? Am fost tratat ca un animal, ca un criminal! Nici un animal nu il bruscau...E vorba de obraz. DNA uite ce face: Aduna procurori din toata tara care au probleme la dosare (...) si le spune: 'Fa-l pe Constantinescu si pe Mazare! Fa-l pe Oprisan! Asta e politia politica!

M-au luat ca pe un hot din parcare. Daca eu am fost luat ca un animal din fata institutiei publice, fara sa mi se aduca la cunostinta, orice cetatean e supus la asta", a mai perorat fruntasul PSD.

Intrebat de jurnalisti, Nicusor Constantinescu a recunoscut ca astazi a luat la cunostinta invinuirile ce i se aduc.

"O sa le prezint toate hotararile si legalitatea acestora (...) Judetul asta nu sta dupa doi procurori si trei nebuni de la Bucuresti. Nu sunt urmarit penal, abia mi s-a adus la cunostinta de aceste asa zise acuzatii", le-a explicat el jurnalistilor care il inconjurasera.

Mai mult, el a continuat sa sustina ca DNA face dosare politice, dupa principiul "E de la USL? Ii dam in cap".

"Ce cauta aia de la Bucuresti? (...) 245 de mii de constanteni m-au ales. E jignitor ce s-a intamplat astazi pentru judetul Constanta, pentru dobrogeni si pentru Romania. Mi-au rupt hainele, au tras de mine", a spus demonstrativ presedintele CJ Constanta.

Intrebat de o jurnalista " Ii blestemati?", acesta a negat: "Nu ii blestem. Sa le mearga dupa sufletul lor", le-a transmis el procurorilor.

Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost ridicat de procurorii anticoruptie, miercuri, din fata sediului CJ, si dus la audieri la DNA.

Conform imaginilor filmate de un amator si difuzate de televiziunile de stiri, Nicusor Constantinescu a incercat din rasputeri sa se opuna anchetatorilor care incercau sa il bage in masina DNA pentru a-l duce la audieri.

Conform unor surse judiciare, Nicusor Constantinescu ar fi vizat intr-un dosar in care sunt cercetate mai multe persoane suspectate de plati nelegale din bugetul public.

In busculada creata si filmata, se aud replicile politistilor, ale lui Nicusor Constantinescu si ale altor persoane aflate la fata locului.

- Nu are temei legal, striga Nicusor Constantinescu.

- Sunteti om civilizat? (politistul care incerca sa il bage in masina)

- Da!

- Sunteti om civilizat?

- Da!

- Dar ce se intampla? (intreaba cei cu care era Nicusor Constantinescu)

- Cica are mandat.

- A treia oara cu mandat, zice un politist.

- Cheama avocatul!, striga Nicusor Constntinescu.

- Da, il sun acuma, domnu' presedinte!

In cele din urma, Constantinescu a acceptat sa intre in masina politiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Nicusor Constantinescu DNA, #Nicusor Constantinescu invinuit , #DNA
Comentarii
C
Cronos
rank 3
Procuratura si politia ar trebui dotate si cu autobuze ptr a putea