Nicusor Constantinescu va executa 7 ani si 4 luni de inchisoare dupa contopirea pedepselor

Marti, 09 Aprilie 2019, ora 19:40
4841 citiri
Nicusor Constantinescu va executa 7 ani si 4 luni de inchisoare dupa contopirea pedepselor
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta Nicusor Constantinescu va executa o pedeapsa de sapte ani si patru luni de inchisoare dupa contopirea celor doua pedepse primite, cea de cinci ani de inchisoare in dosarul Centrului Militar Zonal si cea de cinci ani din dosarul retrocedarilor ilegale de terenuri. Decizia Curtii de Apel Constanta nu este definitiva.

Curtea de Apel Constanta a judecat, marti, cererea lui Nicusor Constantinescu de contopire a celor doua pedepse de cinci ani primite de fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta. Instanta a decis ca, dupa contopirea pedepselor, Constantinescu sa execute o pedeapsa de sapte ani si patru luni de inchisoare.

Curtea de Apel a mai decis sa deduca din aceasta pedeapsa perioada executata de la data de 6 noiembrie 2014 - 5 decembrie 2014 inclusiv, de la data de 3 martie 2015 la data de 24 aprilie 2015 inclusiv si de la data de 20 mai 2016 la zi. Decizia instantei nu este definitiva si poate fi contestata in trei zile de la comunicare.

Nicusor Constantinescu depusese initial cererea de contopire a pedepsei la Tribunalul Constanta, dar aceasta instanta si-a declinat competenta in favoarea Curtii de Apel Constanta.

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta executa, din 29 iunie 2016, o pedeapsa de cinci ani de inchisoare, primita dupa ce Curtea de Apel Constanta l-a gasit vinovat de abuz in serviciu.

In calitate de presedinte al Consiliului Judetean, el a initiat doua proiecte de hotarare, adoptate apoi de plen, prin care era evacuat Centrul Militar Zonal din sediul pe care il ocupa, ambele fiind anulate de instanta. De asemenea, instanta a considerat ca el nu a asigurat o finantare corespunzatoare pentru Centrul Militar Zonal in perioada 2009 - 2013.

De asemenea, Nicusor Constantinescu a mai primit o condamnare definitiva, tot de cinci ani de inchisoare, din partea Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in dosarul retrocedarilor ilegale de terenuri din Mamaia.

El mai are si alte condamnari in prima instanta si alte dosare in care este judecat pe fond. Nicusor Constantinescu este incarcerat la Penitenciarul Poarta Alba.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#Nicusor Constantinescu inchisoare pedepse contopite , #DNA