Senatoarea Cristiana Anghel sare in apararea lui Nicusor Constantinescu

Luni, 23 Februarie 2015, ora 16:19
3024 citiri
Senatoarea Cristiana Anghel sare in apararea lui Nicusor Constantinescu
Foto: Arhiva / Digi24

Senatoarea PC Cristian Anghel ii ia apararea presedintelui CJ Constanta Nicusor Constantinescu si se intreaba cine tine neaparat sa aresteze preventiv un "om grav bolnav".

"In noul dosar deschis pe numele presedintelui CJ constanta, Constantinescu Nicusor Daniel este acuzat de procurorii DNA Constanta ca, in 2012, a alocat suma de 50 de lei pentru fiecare VETERAN DE RAZBOI considerand procurorii ca respectivii bani ar fi fost alocati in scop electoral. Ideea este ca veteranii de razboi au fost ajutati inca din anii 2004 -2005 DECI NU DOAR IN 2012 si ca banii au fost alocati in urma unei hotarari a Consiliului Judetean ce a fost adoptata in unanimitate. Deci cine si de ce vrea neaparat sa il tina in arest preventiv pe un om grav bolnav?", scrie pe Facebook Cristiana Anghel.

Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, vineri seara.

Decizia magistratilor a fost data in jurul orei 18.20, iar social-democratul a ajuns la IPJ Constanta.

Nicusor Constantinescu a fost arestat preventiv

Nicusor Constantinescu, retinut - este acuzat ca a cumparat voturi

Printre infractiunile pentru care Nicusor Constantinescu a fost retinut, joi seara, si ulterior arestat se numara cele de abuz in serviciu si constituire de grup infractional organizat.

Nicusor Constantinescu, retinut pentru noi fapte de coruptie

Presedintele Consiliului Judetean Constanta a fost retinut pentru 24 de ore, joi dupa-amiaza, de procurorii DNA.

Cu putin timp inainte, Constantinescu fusese ridicat de mascati, fiind dus la audieri la DNA Constanta, intr-un dosar in care sunt vizate mai multe fapte de coruptie.

Totodata, social-democratul este acuzat ca a platit un total de 37.000 de lei veteranilor, rusilor si lipovenilor din judet, pentru ca acestia sa-i convinga pe membrii comunitatilor lor sa voteze PSD la alegerile locale din anul 2012.

Nicusor Constantinescu afla daca va fi arestat: Ma simt ca intr-un sicriu

Constantinescu ar fi platit 22.000 de lei, pe 14 mai 2012, Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi Constanta, pentru ca membrii acesteia sa voteze PSD.

Ulterior, pe 22 mai 2012, comunitatea rusilor lipoveni din localitatea Ghindaresti a primit din partea CJ Constanta suma de 15.000 de lei, pentru ca acestia sa voteze PSD la alegerile din 10 iunie 2012.

In plus, Nicusor Constantinescu este acuzat de abuz in serviciu, pentru ca CJ Constanta a facut plati nelegale de peste 2,5 milioane de lei pentru servicii de publicitate ale Combat Press Constanta si Soti Cable Neptun, serviciile neavand legatura cu informatiile de interes public.

De asemenea, presedintele CJ Constanta este suspectat de abuz in serviciu, pentru ca i-a retras atributiile directorului general al Directiei Economice - Financiare a institutiei.

Quarterly Report - Editia 4

Rareș Hopincă avertizează că Sectorul 2 suferă prejudicii de milioane de euro din cauza conflictului dintre primarul de sector Radu Mihaiu și Nicușor Dan
Rareș Hopincă avertizează că Sectorul 2 suferă prejudicii de milioane de euro din cauza conflictului dintre primarul de sector Radu Mihaiu și Nicușor Dan
Candidatul PSD-PNL la Primăria Sectorului 2, Rareș Hopincă, îl acuză marți, 28 mai, pe Nicușor Dan că va distruge lucrările făcute în campania electorală de Radu Mihaiu pe strada...
Nicolae Ciucă, cupris de febra campaniei electorale: „Nicolae Robu este cel mai bun candidat pentru primăria Timişoarei” FOTO/VIDEO
Nicolae Ciucă, cupris de febra campaniei electorale: „Nicolae Robu este cel mai bun candidat pentru primăria Timişoarei” FOTO/VIDEO
Nicolae Ciucă, președintele PNL a afirmat că Nicolae Robu este cel mai bun candidat pentru primăria Timişoarei și că acest lucru este demonstrat de faptele și rezultatele sale. Liderul...
#Cristiana Anghel Nicusor Constantinescu arestat, #Cristiana Anghel Nicusor DNA veterani , #DNA