Nicusor Constantinescu a mai incasat 10 ani de inchisoare. Decizie definitiva

Joi, 11 Iulie 2019, ora 15:43
11492 citiri
Nicusor Constantinescu a mai incasat 10 ani de inchisoare. Decizie definitiva
Foto: Razvan Chirita/Mediafax/Arhiva Hepta.ro

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta Nicusor Constantinescu a fost condamnat, joi, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, la zece ani de inchisoare in dosarul in care era acuzat ca a platit 30 de milioane de lei din bugetul CJ pentru plantarea de perdele forestiere si pentru alte proiecte care nu s-au realizat.

Decizia este definitiva.

In prima instanta, el fusese condamnat de Curtea de Apel Bucuresti la 15 ani de inchisoare.

Alte condamnari si achitari

In acest dosar, doi administratori ai SC Rom Coman SRL, Victor Aurelian Coman si Daniel Dan Popa, au fost condamnati la cinci ani si patru luni de inchisoare.

Adrian George Gambuteanu, fost director general al Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri (RAJDP) Constanta, a primit o pedeapsa de trei ani de inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu, iar Costica Zelca, administrator al SC Stop SRL, a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare.

Titi Cenusa, fost arhitect sef al CJ Constanta, notarul public Ruxandra Luminita Darie si Lucian Simion au fost achitati.

Felicia Taicutu, fost director general al Directiei Economico-Financiare din CJ Constanta, Florin Georgel Onescu, fost primar al comunei Lipnita, judetul Constanta, au primit o condamnare de trei ani de inchisoare cu suspendare.

Constantin Vladuca, Gica Ene, fost inginer silvic la RAJDP Constanta, au primit pedepse de doi ani de inchisoare cu suspendare.

In cazul Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri Constanta, instanta a dispus condamnarea la o amenda penala de 200.000 de lei.

De asemenea, S.C. Rom Coman S.R.L. a primit o amenda penala de 100.000 de lei, iar S.C. Stop S.R.L. - de 400.000 lei.

Instanta a mai decis confiscarea de la Victor Aurelian Coman si Daniel Dan Popa a sumei de 7.184.628,81 lei.

Acuzatiile DNA

In noiembrie 2014, procurorii DNA l-au trimis in judecata pe Nicusor Constantinescu, alaturi de alti zece functionari publici locali, toti fiind acuzati ca au constituit un grup infractional organizat prin care au cauzat un prejudiciu de peste 30 de milioane de lei Consiliului Judetean Constanta si un prejudiciu de 1,3 milioane de lei statului roman, in perioada 2010 - 24 martie 2014.

Prejudiciul cauzat CJ Constanta provine din plati facute de Constantinescu pentru mai multe proiecte realizate doar "pe hartie", constand in special in lucrari de impadurire.

E deja la inchisoare

Nicusor Constantinescu executa deja o pedeapsa de sapte ani si patru luni de inchisoare dupa contopirea celor doua condamnari definitive primite, cea de cinci ani de inchisoare in dosarul Centrului Militar Zonal si cea de cinci ani din dosarul retrocedarilor ilegale de terenuri.

El mai are si alte condamnari in prima instanta si alte dosare in care este judecat pe fond.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Medicul Cătălin Cîrstoiu este, în acest moment, candidatul alianţei PSD+PNL la Primăria Capitalei, a declarat sămbătă, 20 aprilie, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. Luni, 22 aprilie,...
#Nicusor Constantinescu condamnat definitiv , #inchisoare