Nicusor Constantinescu a fost suspendat din PSD

Vineri, 12 Iunie 2015, ora 16:09
2865 citiri
Nicusor Constantinescu a fost suspendat din PSD
Foto: Digi24

Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost suspendat din PSD, printr-un ordin semnat de liderul partidului, Victor Ponta, dupa ce a trimis adrese in calitate de presedinte executiv al PSD Constanta, desi fusese suspendat din aprilie din aceasta functie.

Suspendarea lui Nicusor Constantinescu din PSD vine dupa ce, in ultimele zile, acesta a trimis adrese catre organizatiile din judet, dar si presei, pe care le-a semnat in calitatea de presedinte executiv al filialei PSD Constanta, desi este suspendat din functia respectiva.

Nicusor Constantinescu, trimis in judecata intr-un dosar cu prejudiciu de 8 milioane euro

De asemenea, el a dispus numirea unui presedinte interimar la conducerea organizatiei PSD Mangalia si numirea unui apropiat in functia de coordonator al Colegiului 3, pe care l-a desemnat sa se ocupe de alegerile interne ale partidului in acest colegiu.

Toate acestea in conditiile in care, in 24 aprilie, Nicusor Constantinescu fusese suspendat din functia de presedinte executiv al PSD Constanta.

Presedintele interimar al PSD Constanta, Nicolae Moga, a precizat, intr-un comunicat de presa transmis vineri, ca a luat act de seria de documente elaborate si transmise presei de Nicusor Constantinescu.

Nicusor Constantinescu, in arest la domiciliu

"Actiunile intreprinse de domnul Constantinescu Nicusor Daniel sunt in afara statutului, fiind niste actiuni facute in nume personal si nu reprezinta sub nicio forma pozitia Organizatiei Judetene a PSD Constanta. Organizatia Judeteana a PSD Constanta se delimiteaza de toate aceste actiuni intreprinse de domnul Constantinescu Nicusor Daniel si va readuce in atentie faptul ca Organizatia Judeteana PSD Constanta este condusa legal si statutar de subsemnatul, numit interimar de catre conducerea centrala a PSD, urmare demisiei din functia de presedinte a domnului Mazare Radu-Stefan", se precizeaza in comunicatul semnat de senatorul Nicolae Moga.

Atasat acestui comunicat, el a prezentat o adresa semnata, vineri, de presedintele PSD, Victor Ponta, si de secretarul general al partidului, Andrei Dolineaschi, prin care organizatia judeteana a PSD Constanta este instiintata ca Nicusor Constantinescu "este suspendat din calitatea de membru de partid pana la intrunirea Consiliului Judetean Constanta".

Nicusor Constantinescu a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie in mai multe dosare penale. Intr-unul dintre acestea este acuzat ca nu s-a supus controlului Curtii de Conturi, iar in altul este judecat pentru ca a atribuit nelegal terenuri. De asemenea, el este judecat pentru ca ar fi subfinantat Centrul Militar Zonal, in acest dosar el fiind pus sub control judiciar si avand interdictia de a exercita functia de presedinte al CJ Constanta. Totodata, el va fi judecat sub control judiciar in dosarul in care este acuzat ca a prejudiciat judetul cu opt milioane de euro.

In 24 februarie 2015, Nicusor Constantinescu a fost suspendat din functia de presedinte al CJ Constanta, printr-un ordin emis de catre prefectul judetului, Ion Constantin.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

George Simion, moment de sinceritate: ”Urăsc acest stat artificial numit Republica Moldova”. Ce spune despre candidatura lui Dan Puric
George Simion, moment de sinceritate: ”Urăsc acest stat artificial numit Republica Moldova”. Ce spune despre candidatura lui Dan Puric
George Simion, liderul AUR, a afirmat că urăşte “acest stat artificial numit Republica Moldova” şi a explicat că ţara vecină nu va intra niciodată în Uniunea Europeană, într-un...
16 primari şi viceprimari, majoritatea de la PNL, au anunţat că vor candida din partea PSD la alegerile locale din acest an
16 primari şi viceprimari, majoritatea de la PNL, au anunţat că vor candida din partea PSD la alegerile locale din acest an
Un număr de 16 primari şi viceprimari, de la PNL, USR, PRO România, PMP sau Partidul Republican, au anunţat că la alegerile locale din 9 iunie vor candida din partea PSD. „Fără foarte...
#Nicusor Constantinescu suspendat PSD, #Nicusor Constantinescu PSD , #PSD Constanta