Nicusor Constantinescu, nou dosar - este acuzat de conflict de interese (Video)

Marti, 16 Iunie 2015, ora 13:34
3302 citiri
Nicusor Constantinescu, nou dosar - este acuzat de conflict de interese (Video)

Presedintele suspendat al CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, este suspectat de Agentia Nationala de Integritate ca s-ar afla in conflict de interese, ANI aratand ca s-au constatat indicii si cu privire la infractiuni asimilate celor de coruptie.

In acest sens, inspectorii de integritate au sesizat Directia Nationala Anticoruptie, se arata intr-un comunicat al ANI.

"In urma evaluarii, au rezultat indicii privind posibila savarsire a infractiunii de conflict de interese, intrucat, in perioada exercitarii functiei, Nicusor Constantinescu a incheiat prin atribuire directa un contract de prestari servicii si 10 acte aditionale, semnate intre CJ Constanta si SC Conpress Holding.

In baza contractului, asociatii acestei societati comerciale au obtinut un folos patrimonial, in valoare de aproximativ 556.260 de euro. Nicusor Constantinescu a detinut in cadrul SC Conpress Holding calitatea de asociat (23 mai 1994 - 04 aprilie 2002) si functia de administrator (03 - 04 aprilie 2002) ", se arata in comunicatul ANI.

Printre altii, presedintele suspendat al CJ Constanta a fost asociat si cu Sorin Strutinsky.

"De asemenea, cu ocazia desfasurarii evenimentului 'Centura de Aur', organizat in Constanta in perioada 4 - 8 septembrie 2013, CJ Constanta, prin intermediul lui Constantinescu, a incheiat cu agentia de turism SC Icar Tours Constanta un contract cadru de comercializare a pachetelor de servicii turistice.

Astfel, prin incheierea acestui contract, s-a creat un folos patrimonial, in valoare de 22.000 de lei, in favoarea SC Xenoti, societate comerciala ce a asigurat, cu ocazia evenimentului mentionat, servicii de cazare la Complexul 'Flora' din Mamaia, si in cadrul careia Nicusor Constantinescu detine calitatea de asociat.

Anterior, in anul 2007, SC Icar Tours Constanta a incheiat cu SC Xenoti - Complex 'Flora' Mamaia un contract de prestari servicii hoteliere pe durata nedeterminata. Astfel, pentru efectuarea platilor, Nicusor Constantinescu, in calitate de presedinte al CJ Constanta si ordonator principal de credite, a semnat documentele financiar-contabile constand in cinci ordonantari de plata, doua angajamente bugetare si doua propuneri de angajare", se mai arata in comunicat.

De asemenea, Nicusor Constantinescu a folosit, in calitate de presedinte al CJ Constanta, informatiile referitoare la bugetul institutiei publice si serviciile ce urmeaza a fi achizitionate, informatii ce nu sunt destinate publicatii, in scopul obtinerii unor sume de bani.

Prin urmare, ANI a sesizat DNA in vederea verificarii indiciilor privind savarsirea de catre Nicusor Constantinescu a infractiunii de conflict de interese si a infractiunii asimilate infractiunilor de coruptie.

Nu in ultimul rand, ANI mai transmite ca Nicusor Constantinescu a fost informat despre declansarea procedurii de evaluare, dar nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, in exercitarea dreptului la aparare.

F.N.

Citeste si:
Litigii de aproape un miliard de euro la CNAIR pentru nerespectarea clauzelor, anunță Grindeanu
Litigii de aproape un miliard de euro la CNAIR pentru nerespectarea clauzelor, anunță Grindeanu
inistrul Transporturilor Sorin Grindeanu a declarat sâmbătă, 28 mai, că în prezent există litigii în care diverse firme cer CNAIR aproape un miliard de euro pentru nerespectarea unor clauze...
Ce a discutat premierul Nicolae Ciucă despre energia nucleară în România cu o delegație a senatului SUA
Ce a discutat premierul Nicolae Ciucă despre energia nucleară în România cu o delegație a senatului SUA
Prim-ministrul Nicolae Ciucă a primit sâmbătă, 28 mai, o delegaţie a Senatului SUA condusă de Robert Portman. În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte legate de sprijinul...