Nicusor Constantinescu scapa de arest

Vineri, 28 Martie 2014, ora 17:27
2259 citiri
Nicusor Constantinescu scapa de arest

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au decis, vineri seara, ca Nicusor Constantinescu sa fie cercetat in libertate, respingand in acest fel contestatia facuta de DNA.

Astfel, acesta va ramane in libertate sub control judiciar. Decizia este definitiva.

Pe de alta parte, aceeasi instanta a admis contestatia fata de arestare formulata de directorului Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri Constanta, Adrian Gambuteanu, astfel ca si acesta va fi cercetat in libertate, insa, spre deosebire de Constantinescu, fara control judiciar.

Tribunalul Bucuresti a anuntat in aceasta saptamana ca Nicusor Constantinescu nu a fost arestat saptamana trecuta pe motiv ca acesta sufera de o boala grava. Presedintele Consiliului Judetean Constanta ar avea cancer de prostata.

Pe 15 ianuarie, Nicusor Constantinescu a fost ridicat de procurorii anticoruptie din fata sediului CJ si dus la audieri la DNA. La momentul respectiv, acesta a incercat sa se opuna si nu a vrut sa urce in masina anchetatorilor.

De ce nu a fost arestat preventiv Nicusor Constantinescu - motivarea deciziei

Ajuns la DNA, seful Consiliului Judetean Constanta a fost audiat o ora si jumatate, iar la iesire a anuntat ca va face plangere la Parchet pentru modul in care a fost ridicat, acuzand procurorii de abuz si politie politica.

Procurorii DNA informasera ca au inceput urmarirea penala fata de Constantinescu, pentru sase infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice.

In aceeasi zi, s-a comunicat ca Nicusor Constantinescu are interdictia de a parasi tara pe o perioada de 30 de zile. A doua zi, seful CJ Constanta a contestat hotararea. A primit permisiunea de a parasi tara pana in 30 ianuarie, respectiv pentru o perioada de 15 zile, insa pe 17 ianuarie, magistratii au respins cererea sa de ridicare a interdictiei de a parasi tara timp de 30 de zile. Decizia a fost definitiva.

Pe 23 ianuarie, Constantinescu a plecat in SUA, pentru a face mai multe investigatii medicale.

Saptamana trecuta, Nicusor Constantinescu a fost retinut pentru 24 de ore. Dupa aflarea acestui lucru, seful Consiliului Judetean Constanta le-a spus jurnalistilor ca este bolnav de cancer.

Judecatorul Raul Alexandru Nestor de la Tribunalul Bucuresti a respins cererea DNA de arestare preventiva a presedintelui CJ Constanta.

Citeste si:
Liviu Dragnea, la un pas de interdicție pe viață în parlament. Inițiativă legislativă pentru foștii condamnați penal
Liviu Dragnea, la un pas de interdicție pe viață în parlament. Inițiativă legislativă pentru foștii condamnați penal
Persoanele care în trecut au suferit condamnări penale definitive ar putea avea interdicție în a mai candida la alegerile parlamentare decât dacă nu a intervenit o reabilitare, amnistie sau...
Tensiuni în coaliție după șirul de gafe ale UDMR. Ce șanse sunt ca maghiarii să fie scoși de la guvernare
Tensiuni în coaliție după șirul de gafe ale UDMR. Ce șanse sunt ca maghiarii să fie scoși de la guvernare
O serie de gafe din partea reprezentanților UDMR din ultima vreme a alimentat noi tensiuni în interiorul coaliției de guvernare, ajungându-se până la cereri pentru demiterea reprezentanților...