PSD - partidul tara (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Joi, 16 Ianuarie 2014, ora 21:58
4935 citiri
PSD - partidul tara (Opinii)

Nicusor Constantinescu, baronul PSD de Constanta, urmarit penal pentru o frauda de 5 milioane de euro, cere Parlamentului desfiintarea prin lege a DNA, despre care sustine ca este "un aparat odios de politie politica aflat la indemana lui Traian Basescu si care s-a plasat prin actiunile sale deasupra justitiei romane si a statului de drept".

Acelasi Nicusor Constantinescu urla de pe scarile parchetului ca DNA nu tine cont de faptul ca PSD este la putere. Ar trebui sa tina, nu-i asa? Sa incremeneasca precum in vremea lui Adrian Nastase.

Nu vorbeste doar un baron de Constanta. De altfel nimeni din PSD nici nu l-a contrazis oficial. Nicusor Constantinescu este vocea furibunda a baronilor PSD ajunsi la limita puterilor, terifiati ca justita le-a ajuns la usa, ca au zilele in libertate numarate si dispusi la orice pentru a supravietui.

Vorbele lui Nicusor Constantinescu expun in toata grozavia ei mentalitatea nemachiata a partidului care guverneaza astazi Romania. Este mai mult decat o mentalitate de partid stat. Este o mentalitate de partid tara.

Justitia nu trebuie sa existe. Ceea ce nu poate fi controlat trebuie desfiintat. Tot ceea ce blocheaza exercitarea discretionara, fara nicio limita a puterii, orice mecanism al statului de drept este politie politica si trebuie eliminat.

Ce a patit, de fapt, Nicusor Constantinescu? A fost obligat, la fel ca oricare alt om din Romania sa se prezinte la fata magistratilor dupa ce a fost citat. Atat si nimic mai mult. Nu a fost arestat, nu a fost batut, nu a fost supus niciunui abuz. A fost obligat sa se conformeze legii si sa respecte o citare legala.

Acesta este tratamentul aplicat unui animal? Inseamna ca toti cetatenii romani sunt niste animale si numai baronii isi revendica emanciparea la statutul de om. Si evident numai pentru animale sunt si spitalele din Constanta, pastorite de dl. Constantinescu. Pentru oameni sunt spitalele din SUA unde presedintele CJ Constanta se duce sa-si trateze o boala, provocata sau nu de apucaturile care l-au adus in situatia de a adormi la volanul masinii sale pe marginea drumului.

Acelasi Nicusor Constantinescu racnea dupa declararea neconstitutionala a legii descentralizarii: "Trebuie sa reimplementam acest text, nu se poate! Cu acest proiect am castigat alegerile, nu se poate o Curte Constitutionala, indiferent cine o reprezinta, sa fie impotiva vointei poporului roman. Mergem mai departe. Nu pot fi 5 sau 9 oameni impotriva vointei poporului".

Da, descentralizarea este un obiectiv perfect legitim. Ea trebuie facuta. Poporul s-a pronuntat pentu ea votand un program electoral care o prevede explicit. Dar poporul nu s-a prountat in niciun fel pentru forma de descentralizare pusa in opera de Liviu Dragnea, adica pentru feudalizarea Romaniei.

CCR nu a declarat neconstitutionala descentralizarea in sine, ci exact proiectul de lege, adica forma concreta pe care ea urma sa o imbrace. Si acei 9 oameni care au decis in unanimitate ca forma este neconstitutionala, adica in dezacord cu o Constitutie care reprezinta vointa poporului. Adica acei 9 oameni si-au facut treaba si-au indeplinit misiunea legala.

Dar in mentalitatea baronilor furibunzi, vointa poporului este vointa lor. Ei sunt poporul. Vointa lor exprima vointa turmei de oi pe care o controleaza. Ce vor ei, vrea poporul. Ei sunt poporul, ei sunt tara, ei sunt universul, ei sunt Dumnezeii universului. Sunt Ei Insisi, dupa modelul parintelui lor aflat in puscarie. Cum sa isi permita cineva sa ii opreasca pe Dumnezei? Cine, cinci, noua oameni, umili in comparatie cu statura demiurgica a baronilor? Trebuie striviti.

Si ca tot vorbim de vointa poporului, ea s-a exercitat prin referendum si asupra unicameralului si reducerii numarului de parlamentari. Explicit si strivitor. Dar vointa aceea nu corespunde cu PSD, deci nu exista.

PSD nu este doar partidul stat, este partidul tara. Tara se reduce la PSD. Dincolo de PSD nu mai exista nici lege, nici mecanism democratic, nici stat de drept, nici justitie. Asta ne spune Nicusor Constantinescu, cu subiect si predicat, fara perdea, fara retineri. Asta traim si cu asta vom ramane daca nu ne trezim la timp.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Nicusor Constantinescu DNA, #Nicusor Constantinescu CCR, #PSD DNA CCR , #PSD Constanta