Scandal inainte de Comitetul Executiv al PSD: Nicusor Constantinescu, atac furibund la adresa conducerii PSD (Video)

Joi, 29 Ianuarie 2015, ora 20:22
6497 citiri
Scandal inainte de Comitetul Executiv al PSD: Nicusor Constantinescu, atac furibund la adresa conducerii PSD (Video)
Foto: Ziua de Constanta

Presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, a declarat, joi, ca teoria centrului imaculat, lansata in 2003 de Adrian Nastase, a fost reluata acum de conducerea PSD pentru a justifica esecul la prezidentiale.

Constantinescu a aratat ca greselile din alegeri au apartinut conducerii centrale, nu "baronilor".

"Acesta teorie a centrului imaculat, adica a Bucurestiului alb ca zapada si a provinciei neagra ca cenusa, nu e noua. E de pe vremea domnului Adrian Nastase. Atunci s-a aruncat in presa ca provincia este murdara si Bucurestiul este alb ca zapada", a spus Nicusor Constantinescu.

"Acum a fost reluata in incercarea de a se justifica greselile din aceasta campanie electorala prezidentiala, greseli care nu au apartinut organizatiilor judetene, nici presedintilor de CJ, nici primarilor de municipiu, ci conducerii centrale, care a avut niste sfetnici foarte buni, gen Sebastian Ghita care au dus partidul sa piarda", a adaugat el.

"90% din banii Romaniei sunt la Bucuresti, la Guvern si la institutiile publice. Baronii astia de care tot vorbiti si care sperie pe toata lumea sunt doar niste chestiuni prin care incearca sa arunce un esec national al alegerilor prezidentiale pe organizatiile din teritoriu", a mai spus Nicusor Constantinescu, la Hotelul Mara din Sinaia, acolo unde social-democratii se reunesc pentru Comitetul Executiv National de vineri in care se va discuta despre reforma din partid.

Propunerea sanctionarii membrilor PSD cu probleme in Justitie, in afara Constitutiei

Nicusor Constantinescu a mai declarat ca propunerile de modificare a Statutului PSD prin care sa fie sanctionati membrii de partid care au probleme cu Justitia sunt in afara Constitutiei atat timp cat o instanta nu a pronuntat o hotarare definitiva si irovocabila.

Solicitat sa comenteze propunerea facuta de Victor Ponta privind modificarea Statutului care prevede ca membrii PSD certati cu legea sa-si piarda functii, Nicusor Constantinescu a raspuns: "Este o greseala de expresie sau de exprimare pentru ca noi, PSD, nu ne putem substitui Justitiei".

"Exista principiul de nevinovatie, pe care cu totii ni-l dorim, adica acela ca doar dupa ce esti condamnat defintiv si irevocabil trebuie sa suporti atat lipsirea de libertate, cat si lipsirea de alte drepturi si libertati, care inseamna inclusiv aceea de a fi membri ai unui partid politic. Noi, partidul, nu putem stabili reguli peste ceea ce stabileste Constitutia", a spus Constantinescu.

El a sustinut ca, in consecinta, aceste propuneri sunt "in afara Constitutiei".

"Nu poti sa propui tu in partid sa condamni un om, sa-i iei dreptul de a fi membru de partid fara ca instanta sa se fi pronuntat definitiv si irevocabil asupra vinovatiei unui cetatean", a spus Constantinescu.

Intrebat ce se intampla totusi cu problemele de imagine create de membrii PSD certati cu legea, seful CJ Constanta a spus ca aceste lucruri sunt reglementate de vot si de cetateni, care au posibilitatea ca din patru in patru ani sa-l sanctioneze pe politicianul respectiv.

Quarterly Report - Editia 4

Rareș Hopincă avertizează că Sectorul 2 suferă prejudicii de milioane de euro din cauza conflictului dintre primarul de sector Radu Mihaiu și Nicușor Dan
Rareș Hopincă avertizează că Sectorul 2 suferă prejudicii de milioane de euro din cauza conflictului dintre primarul de sector Radu Mihaiu și Nicușor Dan
Candidatul PSD-PNL la Primăria Sectorului 2, Rareș Hopincă, îl acuză marți, 28 mai, pe Nicușor Dan că va distruge lucrările făcute în campania electorală de Radu Mihaiu pe strada...
Nicolae Ciucă, cupris de febra campaniei electorale: „Nicolae Robu este cel mai bun candidat pentru primăria Timişoarei” FOTO/VIDEO
Nicolae Ciucă, cupris de febra campaniei electorale: „Nicolae Robu este cel mai bun candidat pentru primăria Timişoarei” FOTO/VIDEO
Nicolae Ciucă, președintele PNL a afirmat că Nicolae Robu este cel mai bun candidat pentru primăria Timişoarei și că acest lucru este demonstrat de faptele și rezultatele sale. Liderul...
#Nicusor Constantinescu baroni PSD, #Nicusor Constantinescu PSD esec prezidentiale , #PSD Constanta