Nicusor Constantinescu: Am informat institutii, inclusiv din SUA, despre abuzurile impotriva mea

Joi, 28 August 2014, ora 12:36
2379 citiri
Nicusor Constantinescu: Am informat institutii, inclusiv din SUA, despre abuzurile impotriva mea
Foto: Active News

Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, aflat in continuare in SUA, sustine ca a informat mai multe institutii, intre care Ambasada SUA si Departamentul de Stat al SUA, despre "deciziile abuzive" luate impotriva sa.

Intr-un comunicat de presa transmis, joi, de Consiliul Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu sustine ca proba in baza careia ar fi fost emis mandatul de arestare preventiva pe numele sau nu se afla la dosarul cauzei.

"Motivatia deciziei emiterii mandatului de arestare preventiva de catre judecatoarea Raluca Morosanu, in data de 7 august, nu se afla in dosarul cauzei, nici macar la capitolul probe depuse de catre DNA, impotriva mea. Motivatia zdrobitoare o reprezinta afirmatia verbala a procurorului DNA privind existenta unui filmulet de 10 secunde in mediul virtual", afirma Constantinescu.

El sustine ca aceasta proba invocata de procurorii DNA a fost declarata inadmisibila in 1 august de catre judecatorul care a decis ridicarea controlului judiciar.

De asemenea, el a spune ca nu a incalcat conditiile impuse de controlul judiciar, asa cum sustine DNA, pentru ca acesta nu mai exista in momentul aprobarii mandatului de arestare preventiva, fiind desfiintat prin decizia din 1 august a Curtii de Apel Bucuresti.

"Controlul judiciar, care in opinia DNA ar fi fost incalcat de mine, prin neintoarcerea in Romania, argument care sta la baza cererii emiterii mandatului de arestare preventiva, nu mai exista in momentul aprobarii acestuia, in mod logic neputandu-se emite un mandat de arestare preventiva pentru incalcarea unui control judiciar anulat anterior, definitiv, de judecatorul Corneliu Bogdan Ion Tudoran, in data de 1 august 2014, la Curtea de Apel Bucuresti. Singura motivatie, asa zisa proba mentionata, verbal, nelegal invocata de catre DNA si asumata de catre judecatoarea Raluca Morosanu, este reprezentata de cateva imagini, trunchiate, nedatate, realizate de un autor necunoscut, care ma prezinta pe mine, stand pe o banca si apoi parcurgand cu greu cativa pasi, spre o masina", mai afirma Nicusor Constantinescu.

Potrivit acestuia, judecatoarea care a decis emiterea mandatului de arestare preventiva pe numele sau a ignorat documentele medicale depuse la dosar, acordand valoare juridica unui filmulet postat pe internet.

"In contraponderea acestei afirmatii a DNA, la dosarul emiterii mandatului de arestare preventiva de catre judecatoarea Raluca Morosanu sunt depuse aceleasi documente medicale, considerate ca fiind valabile, in dosarul anterior, din 1 august 2014, judecat la aceeasi instanta, dar ignorate voluntar in data de 7 august, sase zile mai tarziu, de catre judecatoare. Mai mult, aceasta si-a permis, fara a avea vreo competenta profesionala, sa interpreteze in motivatie documentele medicale depuse la instanta, fara a dispune macar o expertiza medicala a specialistilor romani, oncologi si urologi, cei care in luna februarie, la cererea DNA, mi-au confirmat diagnosticul de cancer de prostata si in baza carora mi-a fost admisa de catre DNA deplasarea in SUA, ca unica sansa de tratare si supravietuire", a adaugat el.

Nicusor Constantinescu a transmis ca a sesizat institutiile abilitate din Romania, dar si Ambasada SUA si Departamentul de Stat al SUA despre "deciziile abuzive" luate impotriva sa.

Ministerul Justitiei tergiverseaza arestarea lui Nicusor Constantinescu?

"Din respect pentru cetatenii romani, constanteni si dobrogeni, va anunt ca am informat institutiile publice abilitate din Romania, despre aceste grave abuzuri, precum si Ambasada SUA din Bucuresti, respectiv Departamentul de Stat al SUA, solicitand desfiintarea deciziilor abuzive luate impotriva mea", a mentionat Nicusor Constantinescu.

El mai spune ca spera ca justitia sa-i faca in cele din urma dreptate, precizand ca nu s-a sustras de la procesul judiciar, avand in vedere ca nu a fost stabilit pana acum niciun termen pentru judecarea pe fond in dosarul sau.

Tribunalul Bucuresti dispusese, in 23 iulie, arestarea lui Nicusor Constantinescu, urmare a propunerii facute de DNA dupa mediatizarea unor imagini in care presedintele CJ Constanta fumeaza la terasa unui restaurant din New York. In motivarea deciziei de arestare, Tribunalul Bucuresti a aratat ca Nicusor Constantinescu a incalcat in mod flagrant obligatiile care i-au fost impuse in cadrul controlului judiciar, el neavand nicio justificare. In acelasi document, judecatorul a mai spus ca nu s-a facut dovada necesitatii ca Nicusor Constantinescu sa ramana pe teritoriul altui stat pentru a se trata, precizand ca exista posibilitatea efectuarii unui astfel de tratament si in Romania.

Pe numele lui Constantinescu a mai fost emis un mandat international de arestare, dupa ce acesta nu a revenit in tara in urma unei operatii facute in SUA. Masura de arestare, dispusa de Tribunalul Capitalei, nu a fost insa mentinuta de Curtea de Apel Bucuresti, motiv pentru care mandatul a fost anulat.

In motivarea primei decizii de arestare, Tribunalul Capitalei spunea, despre continutul unei scrisori medicale depuse la instanta de Nicusor Constantinescu, ca acesta se regaseste, in mare parte, intr-un email trimis de presedintele CJ Constanta doctorului care a emis documentul si a carui semnatura "difera izbitor fata de cea existenta pe alte inscrisuri".

Pe de alta parte, intr-o alta cauza, Curtea de Apel Bucuresti a mentinut, la 1 august, decizia de ridicare a controlului judiciar dispus in cazul lui Constantinescu.

Dupa emiterea mandatului de arestare preventiva, Constantinescu a fost suspendat din functia de presedinte al Consiliului Judetean Constanta.

El a cerut in instanta anularea deciziei de arestare preventiva luata de judecatorii Curtii de Apel Bucuresti, aceasta cerere urmand sa se judece pe 12 septembrie la Tribunalul Bucuresti.

Nicusor Constantinescu a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie in trei dosare penale. Intr-unul dintre acestea este acuzat ca nu a asigurat finantarea Centrului Militar Zonal Constanta, in altul ca nu s-a supus controlului Curtii de Conturi, iar in cel de-al treilea pentru ca a atribuit nelegal terenuri.

Intr-un alt dosar, seful CJ Constanta este cercetat pentru luare de mita si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, dupa ce in casa lui au fost gasite, la perchezitii, 15 cartuse de 9 milimetri.

Quarterly Report - Editia 4

Ironii din partea premierului Ciolacu, după bătaia din Parlament dintre Roman și Vîlceanu. "E de cascadorii râsului" VIDEO
Ironii din partea premierului Ciolacu, după bătaia din Parlament dintre Roman și Vîlceanu. "E de cascadorii râsului" VIDEO
Incidentul petrecut în plenul Camerei Deputaţilor între parlamentarii liberali Florin Roman şi Dan Vâlceanu este "de cascadorii râsului", a declarat, marţi, 21 mai, premierul Marcel Ciolacu....
Sabia lui Ștefan cel Mare s-ar putea întoarce în România, crede Marcel Ciolacu. "Avem discuţii pe acest subiect" VIDEO
Sabia lui Ștefan cel Mare s-ar putea întoarce în România, crede Marcel Ciolacu. "Avem discuţii pe acest subiect" VIDEO
Aflat într-o vizită oficială în Ankara, premierul Marcel Ciolacu spune că a purtat discuţii cu partea turcă în vederea restituirii către România a sabiei domnitorului moldovean Ştefan...
#Nicusor Constantinescu decizii abuzive, #Ambasada SUA Nicusor Constantinescu, #Nicusor Constantinescu mandat de arestare , #stiri Nicusor Constantinescu
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Tovarasul Nicusor a fost abuzat. Pina i-au facut prostata praf :(
Poza kickk227
kickk227
rank 5
Numai la romanica urmaritii general dau interviuri!