Nicusor Constantinescu scapa de arest - va fi eliberat in cateva ore

Vineri, 05 Decembrie 2014, ora 16:53
5579 citiri
Nicusor Constantinescu scapa de arest - va fi eliberat in cateva ore

Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, va fi eliberat din arest si plasat sub control judiciar.

Decizia magistratilor de la Curtea de Apel Constanta este definitiva si executorie.

"Domnul Constantinescu in orele urmatoare vor fi finalizate formalitatile si va fi pus in libertate", a declarat, la Realitatea Tv, Marius Mocanu, unul dintre avocatii sai.

Nicusor Constantinescu, scrisoare din arest: Sunt victima deciziilor contradictorii ale instantelor

Presedintele suspendat al CJ Constanta se afla in arest la Spitalul Penitenciar Rahova. El a trimis in urma cu doua zile o scrisoare deschisa in care sustinea ca este victima deciziilor contradictorii ale instantelor, fiind anchetat sub control judiciar intr-un dosar si arestat preventiv in altul.

El arata ca a fost arestat in lipsa in doua dosare, desi instantele din Romania cunosteau situatia sa medicala si ca a revenit in tara "nesilit de nimeni".

Nicusor Constantinescu scapa de unul dintre mandatele de arestare

Reamintim ca Nicusor Constantinescu se afla la Spitalul Penitenciar Rahova, in baza unui mandat de arestare emis de Tribunalul Constanta privind nefinantarea Centrului Militar Zonal.

La sfarsitul lunii noiembrie, Curtea de Apel Bucuresti decisese ca el sa fie cercetat sub control judiciar intr-un alt dosar in care era acuzat de abuz in serviciu. Astfel, potrivit procurorilor care au instrumentat cazul, Constantinescu nu ar fi permis Curtii de Conturi sa faca mai multe controale la CJ Constanta, in timpul conducerii sale.

Nicusor Constantinescu a sfidat organele judiciare si a incalcat obligatiile legale - motivare

Nicusor Constantinescu a stat mai multe luni in SUA, invocand faptul ca nu poate calatori cu avionul, intrucat se operase de cancer. Ulterior, edilul suspendat a fost gasit in Turcia si retinut de autoritatile de acolo. O zi mai tarziu, in 6 noiembrie, Constantinescu a revenit in tara, fiind imediat preluat de politisti si dus la Tribunalul Bucuresti, pentru confirmarea mandatului de arestare emis in lipsa sa.

Presedintele suspendat al CJ Constanta a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru mai multe infractiuni de coruptie, in trei dosare distincte.

In ce conditii sta Nicusor Constantinescu la Rahova? Detinutul acuza, ANP raspunde

Constantinescu are diverse cote din sase terenuri intravilane, trei case de locuit, o casa de vacanta, o salupa, cinci masini, dar si aproape un milion de dolari intr-un depozit bancar, potrivit ultimei declaratii de avere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Nicusor Constantinescu eliberat arest , #stiri Nicusor Constantinescu