Nicusor Constantinescu, scrisoare din arest: Sunt victima deciziilor contradictorii ale instantelor

Miercuri, 03 Decembrie 2014, ora 20:33
3034 citiri
Nicusor Constantinescu, scrisoare din arest: Sunt victima deciziilor contradictorii ale instantelor
Foto: Romania Libera

Presedintele suspendat al Consiliului Judetean (CJ) Constanta, Nicusor Constantinescu, aflat in arest la Spitalul Penitenciar Rahova, sustine ca este victima deciziilor contradictorii ale instantelor, fiind anchetat sub control judiciar intr-un dosar si arestat preventiv in altul.

Nicusor Constantinescu sustine, intr-o scrisoare transmisa presei, ca a fost arestat in lipsa in doua dosare, desi instantele din Romania cunosteau situatia sa medicala si ca a revenit in tara "nesilit de nimeni".

In ce conditii sta Nicusor Constantinescu la Rahova? Detinutul acuza, ANP raspunde

"Ma adresez dumneavoastra, in speranta ca deontologia profesionala va permite sa prezentati si opinia mea, cel care sunt acuzat, atacat mediatic si arestat preventiv in ciuda faptului ca functia de presedinte de Consiliu Judetean, sper ca nu exclude, in Romania statului de drept a anului 2014, prezumtia de nevinovatie acordata fiecarui cetatean roman.

Va reamintesc ca, dupa ce instantele din Romania au dispus arestarea mea, in lipsa, in doua dosare, cu toate ca stiau situatia mea, din documentele medicale, de necontestat, puse la dispozitie de catre avocatii care ma reprezinta, am venit in tara liber si nesilit de nimeni. (...) ", a afirmat Nicusor Constantinescu.

Victima a judecatorilor?

El a mai sustinut ca, in conditiile in care in dosarul de la Constanta este arestat preventiv, este victima deciziilor contradictorii ale instantelor.

Nicusor Constantinescu scapa de unul dintre mandatele de arestare

"Instanta de apel a observat ca nu sunt probe impotriva mea si ca nici nu m-am sustras justitiei, motive pentru care mi-a fost anulat mandatul de arestare preventiva, in primul dosar.

Prin urmare, in acest moment ma aflu din nou in situatia incredibila din luna august, fiind victima deciziilor contradictorii ale instantelor din Romania, chiar daca acestea judeca in baza acelorasi documente. Practic in dosarul de la Bucuresti s-a dispus eliberarea mea sub control judiciar, iar in cel de la Constanta sunt arestat!?", mai spune Constantinescu, sustinand ca masura arestarii il impiedica sa-si trateze corespunzator boala de care sufera.

In prezent, Nicusor Constantinescu se afla la Spitalul Penitenciar Rahova, in baza unui mandat de arestare emis de Tribunalul Constanta privind nefinantarea Centrului Militar Zonal. De asemenea, el este cercetat sub control judiciar in dosarul in care este judecat pentru ca nu s-a supus controlului Curtii de Conturi, decizia fiind luata de Curtea de Apel Bucuresti, care i-a admis o contestatia la masura arestarii, dispusa initial si in acest dosar.

Nicusor Constantinescu a sfidat organele judiciare si a incalcat obligatiile legale - motivare

Nicusor Constantinescu a stat mai multe luni in SUA, invocand faptul ca nu poate calatori cu avionul, intrucat se operase de cancer. Ulterior, edilul suspendat a fost gasit in Turcia si retinut de autoritatile de acolo. O zi mai tarziu, in 6 noiembrie, Constantinescu a revenit in tara, fiind imediat preluat de politisti si dus la Tribunalul Bucuresti, pentru confirmarea mandatului de arestare emis in lipsa sa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Nicusor Constantinescu victima, #Nicusor Constantinescu penitenciar, #Nicusor Constantinescu DNA , #stiri Nicusor Constantinescu