Nicusor Constantinescu, suspendat de la sefia CJ Constanta - cum si-ar putea recupera postul

Marti, 24 Februarie 2015, ora 16:24
1935 citiri
Nicusor Constantinescu, suspendat de la sefia CJ Constanta - cum si-ar putea recupera postul
Foto: Hepta.ro

Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, arestat preventiv, intre altele, pentru abuz in serviciu, conflict de interese si coruperea alegatorilor, a fost suspendat din functie printr-un ordin emis, marti dupa-amiaza, de catre prefectul judetului, Ion Constantin.

"Prefectul judetului Constanta, Constantin Ion, (...) a emis ordinul nr. 91/24.02.2015, prin care se constata suspendarea de drept a mandatului presedintelui Consiliului Judetean Constanta, Constantinescu Nicusor Daniel, pana la incetarea masurii arestarii preventive", se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de Prefectura Constanta.

Ordinul poate fi atacat in fata instantei de contencios administrativ, potrivit precederilor legale.

La ora transmiterii acestei stiri, Nicusor Constantinescu se afla la Curtea de Apel Constanta, unde se judeca recursul formulat de catre avocatul sau pentru inlocuirea arestului preventiv cu masura controlului judiciar.

Nicusor Constantinescu a fost arestat preventiv

In cazul in care instanta va decide sa il lase in libertate, Nicusor Constantinecu ar putea reveni in functie, prefectul fiind nevoit sa revoce ordinul de suspendare.

Seful Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost retinut de DNA pentru mai multe infractiuni, intre care abuz in serviciu, conflict de interese si coruperea alegatorilor, iar ulterior, in 20 februarie, arestat preventiv de Tribunalul Constanta, el fiind acuzat de plati ilegale, din fonduri publice, catre asociatii, fundatii si cluburi sportive.

Presedintele Consiliului Judetean a mai fost suspendat din functie si in vara anului trecut, cand a fost arestat preventiv in dosarul in care este acuzat de subfinantare a Centrului Militar Zonal. Ulterior, instanta a luat masura de cercetare a acestuia sub control judiciar.

In acest caz DNA Constanta a inaintat instantei o noua cerere de inlocuire a controlului judiciar, cu arest preventiv, termenul de judecata a solicitarii fiind stabilit pentru miercuri.

Quarterly Report - Editia 4

Turiștii românii vor intra în Turcia doar cu cartea de identitate. Decretul, semnat de președintele Erdogan VIDEO
Turiștii românii vor intra în Turcia doar cu cartea de identitate. Decretul, semnat de președintele Erdogan VIDEO
Românii vor intra în Turcia doar cu buletinul. Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan a semnat un decret prezidenţial, cu ocazia vizitei pe care premierul Marcel Ciolacu o face marţi la...
Ce pedeapsă riscă Dan Vîlceanu, politicianul acuzat că l-a bătut pe colegul Florin Roman, în Parlament: „Un golan!"
Ce pedeapsă riscă Dan Vîlceanu, politicianul acuzat că l-a bătut pe colegul Florin Roman, în Parlament: „Un golan!"
Anunț șocant din Parlament, marți, 21 mai: o bătaie a avut loc într-o sală din legislativ. „Liberalii" Dan Vîlceanu (demisionar din PNL) și Florin Roman au fost protagoniști. Primul a...
#Nicusor Constantinescu suspendat, #Nicusor Constantinescu suspendat CJ Constanta, #Nicusor Constantinescu arestat preventiv , #stiri Nicusor Constantinescu