Asociațiile dirijate de primarul Capitalei, Nicușor Dan, au renunțat în mod neașteptat la procesul în care au cerut, ani la rând, blocarea proiectului One Mircea Eliade, al dezvoltatorilor imobiliari de la One United, potrivit dnamedia.ro
Nicușor Dan, prin ONG-ul său, a renunțat subit la războiul deschis pentru blocarea proiectului imobiliar, motivul nefiind cunoscut.
”Respinge ca neîntemeiată excepţia autorităţii de lucru judecat. Respinge acţiunea ca neîntemeiată. Obligă reclamantele la plata către pârâta One Mircea Eliade Properties S.R.L. a sumei de 23.807,50 lei cu titlu de cheltuieli de judecată constând în onorariu avocat. Obligă reclamantele la plata către pârâta Auchan Romania S.A. a sumei de 23.000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată constând în onorariu avocat redus. Respinge ca neîntemeiată cererea de intervenţie accesorie în favoarea reclamantelor formulată de către Asociaţia pentru Conservarea Integrată a Patrimoniului Natural şi Cultural. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, care se va depune la Tribunalul Bucureşti – Secţia a II-a de contencios administrativ şi fiscal. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 16.06.2022”, este hotărârea definitivă a instanței.
Decizia nu a fost atacată la instanța superioară de reclamante.
Astfel de procese au dus la schimbarea legii urbanismului, care a intrat recent în vigoare. Inițiatorii legii explicau că ”de cele mai multe ori, astfel de asociaţii (ONG) sunt controlate de indivizi care acţionează cu rea-credinţă, care urmăresc cu totul alte scopuri decât cele declarate oficial în cadrul statutelor sau actelor constitutive înregistrate la judecătorie şi care profită de neclaritatea prevederilor legale pentru a le deturna de la scopul iniţial avut în vedere de legiuitor”.
Când era deputat, Nicușor Dan reclama faptul că perimetrul din zona Halei Ford este sufocat de trafic şi zgomot. ”În aceste condiţii, a amplasa aici trei blocuri între 16 şi 20 de etaje de locuit şi un bloc de birouri de 20 de etaje şi un hipermarket, cu un estimativ de 1.200 de maşini care să vină zilnic aici, înseamnă să blochezi şi mai mult zona şi e motivul pentru care oamenii din cartier s-au mobilizat şi au făcut mai multe acţiuni de protest, au participat la dezbaterile publice de la autorităţi (…). Nimeni nu i-a ascultat, şi atunci, în întâmpinarea lor, am făcut un demers în instanţă. Am atacat trei acte – PUZ-ul dat în 2011, în mandatul lui Oprescu, acordul de mediu dat la sfârşitul anului 2017 şi autorizaţia de construire dată la începutul anului 2018 de primarul Gabriela Firea”, susținea actualul edil al Capitalei.
care este aia cand eram in romania nu am auzit de ea.
ori este pupincurismu' din... Vezi tot