Continuă lucrările la proiectul străpungerea Nicolae Grigorescu - Vitan Bârzeşti. Câți bani a plătit Primăria Capitalei pentru exproprieri

Luni, 27 Martie 2023, ora 19:39
4437 citiri
Continuă lucrările la proiectul străpungerea Nicolae Grigorescu - Vitan Bârzeşti. Câți bani a plătit Primăria Capitalei pentru exproprieri
Execuția lucrărilor va fi asigurată de Primăriile Sectoarelor 3 și 4 FOTO Facebook / Nicușor Dan

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat luni, 27 martie, că au fost plătite exproprierile pentru continuarea lucrărilor la Străpungerea B-dul Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu - Intersecție Calea Vitan Bârzești, etapa a II-a.

16 proprietari ai imobilelor situate pe strada Iuliu Hațieganu, acolo unde au fost fost necesare exproprierile, vor primi în total 10,2 milioane de lei.

”Execuția proiectului presupune lărgirea la trei benzi pe sens a străzii Iuliu Hațieganu, între pasajul peste Dâmbovița și Calea Vitan, pe o lungime de 1,3 kilometri. Această arteră va crea o legătură între sudul și estul Capitalei, fluidizând traficul între cartierele din sectoarele 3 și 4.

De asemenea, vor fi amenajate trotuarele, se va moderniza și extinde sistemul de iluminat public, se vor devia/reloca rețelele de utilități existente și se vor face lucrări de semaforizare”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Primarul a adăugat că lucrările vor contribui la creșterea siguranței traficului auto și pietonal și a vitezei medii de deplasare, la diminuarea efectelor poluării aerului, precum și la reducerea timpului de staționare în trafic.

Proiectul este realizat în parteneriat cu Primăria Sectorului 3 și Primăria Sectorului 4. Primăria Capitalei finanțează exproprierile, iar primăriile celor două sectoare asigură execuția lucrărilor.

#Nicusor Dan Primaria Capitalei, #exproprieri, #strapungere nicolae grigorescu, #vitan barzesti , #stiri Nicusor Dan