Ce spune Nicusor Dan despre poluarea din Bucuresti si modul cum l-a tratat pe Vlad Voiculescu

Miercuri, 04 Martie 2020, ora 12:36
10101 citiri
Ce spune Nicusor Dan despre poluarea din Bucuresti si modul cum l-a tratat pe Vlad Voiculescu
Foto: Arhiva Ziare.com

Nicusor Dan, candidat independent la functia de primar general al Capitalei, sustinut pana in prezent de PNL, USR si PMP, a comentat miercuri poluarea record din Bucuresti.

Intr-un interviu acordat RFI Romania, Nicusor Dan sustine ca e ridicol sa avem poluare, dar nicio autoritate nu este in stare sa spuna de unde vine aceasta.

"Am fost in situatia ridicola in care am avut poluare si nicio autoritate nu a fost in stare sa spuna de unde vine respectiva poluare. Si asta pentru ca sistemul nostru de masurare a calitatii aerului nu este complet (...)

Primaria Capitalei are, de asemenea, un laborator mobil de masurare a calitatii aerului, care se poate duce la orice sesizare a oricarui cetatean, daca cetatenii dintr-o zona a Bucurestiului spun ca e poluare, se poate duce pe loc cu acel laborator mobil si vedea care este sursa poluarii, ce tip de particule poluante sunt in aer si de aici sa deduca sursa poluarii.

La fel, daca am avea o retea mai extinsa de senzori de poluare, ne-am putea da seama imediat din ce directie vine respectiva poluare", a declarat candidatul la Primaria Capitalei.

Totodata, el a criticat PMB in ce priveste aceasta tema, pentru ca institutia condusa de Gabriela Firea "comunica tot timpul pe langa subiect".

"O primarie bogata cu un buget de aproape un miliard de euro poate sa-si creeze propriul sistem de masurare a calitatii aerului, astfel incat sa avem o situatie exacta (...). Primaria ne-a obisnuit sa comunice tot timpul pe langa subiect. Am pus intrebarea public de mai multe ori catre Primarie de ce, daca a avut bani alocati in fiecare an, sapte milioane de lei alocati pentru crearea propriului sistem de masurare a calitatii aerului, de ce nu a cheltuit acesti bani.

Sunt si alte intrebari: de ce nu a cheltuit cei zece milioane de euro pentru piste de biciclete, de ce nu a cheltuit banii alocati pentru colectarea selectiva a deseurilor?", a adaugat el.

Vezi si:

Ce spune despre Vlad Voiculescu

Referitor la Vlad Voiculescu, care s-a retras din cursa pentru Primaria Capitalei dupa ce PNL a anuntat ca sustine candidatura lui, Nicusor Dan spune ca a dat dovada de responsabilitate.

"Vreau sa salut faptul ca s-a retras din aceasta competitie, adica a dat dovada de responsabilitate, a pus inaintea aspiratiilor personale binele comun si suntem in situatia de a avea un candidat unic al Opozitiei, asta e lucrul cel mai important.

Am facut ceea ce am spus, in sensul ca am spus ca sunt un independent, ca cer sustinerea partidelor de Opozitie si ca negociez pentru asta cu partidele de Opozitie, ceea ce am si facut, nu poti sa faci negocieri la televizor. Stia toata lumea ca discut si cu USR si cu PLUS si cu PNL si cu PMP si in cele din urma am obtinut sustinerea lor", a mai spus Nicusor Dan pentru RFI Romania.

El a discutat cu Vlad Voiculescu dupa anuntul PNL, cei doi avand o "intalnire de politete".

"Am vorbit in aceeasi zi si o sa mai vorbim, fara indoiala. O sa mai vorbim si in calitatea lui de om care se implica in Bucuresti si in calitatea lui de presedinte al PLUS Bucuresti, o sa vorbim.

Era o discutie pe care o programasem cu mai mult timp inainte (...). A fost o intalnire de politete, in care fiecare dintre noi a spus ca acum trebuie sa analizam si in cazul lui trebuie sa vorbeasca si cu partidul, pentru directia ulterioara", a mai afirmat candidatul la Primaria Capitalei.

Vezi si:

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Cazurile celebre în care sondajele politice nu au prevăzut câștigătorii. Diferențe semnificative de procente după numărarea voturilor
Cazurile celebre în care sondajele politice nu au prevăzut câștigătorii. Diferențe semnificative de procente după numărarea voturilor
Deciziile partidelor, dincolo de ierarhii sau experiență pentru o anumită funcție, sunt luate și în funcție de rezultatele pe care un candidat sau o formațiune politică le au în sondajele...
Cât de real este pretextul economisirii banilor în comasarea alegerilor: ”Pentru o a doua rundă costurile sunt la jumătate”
Cât de real este pretextul economisirii banilor în comasarea alegerilor: ”Pentru o a doua rundă costurile sunt la jumătate”
Unul dintre motivele pentru care s-a promovat ideea comasării alegerilor este acela că se va face o economie în contextul în care bugetul trebuie să acopere în 2024 cinci runde de alegeri....
#nicusor dan vlad voiculescu, #Nicusor Dan poluare Bucuresti , #candidat primaria Bucuresti