Cine sunt candidatii care s-au inscris in cursa USR Bucuresti pentru desemnarea candidatului la Primaria Capitalei

Miercuri, 18 Septembrie 2019, ora 15:35
7606 citiri
Cine sunt candidatii care s-au inscris in cursa USR Bucuresti pentru desemnarea candidatului la Primaria Capitalei
Foto: Facebook / Roxana Wring

Trei candidati s-au inscris in cursa interna a USR Bucuresti, pentru desemnarea unui candidat la Primaria Capitalei, acestia fiind Nicusor Dan, Dragos Dragoteanu si Mihnea Barbulescu, a declarat, miercuri, consilierul municipal Roxana Wring (foto).

Roxana Wring a mai anuntat si ca a demisionat, marti, din functia de presedinte al USR Bucuresti.

"Am luat aceasta decizie pentru ca eu consider ca Biroul Municipal trebuie sa isi innoiasca legitimitatea. Urmeaza decizii importante pentru filiala USR Bucuresti si nu cred ca putem stabili un parcurs pentru 2020 pe baza legitimitatii si a votului intern din 2017. Intre timp, partidul s-a schimbat mult, avem foarte multi membri noi, avem un cu totul alt context politic (...)

In privinta candidaturii pentru Bucuresti, cred, asa cum am mai spus, ca cea mai buna solutie este ca Opozitia sa aiba un singur candidat. (...) In privinta candidaturii lui Nicusor Dan in competitia interna organizata de USR, urmeaza ca Biroul Municipal sa anunte o decizie atunci cand ea va fi luata. Deocamdata inteleg ca nu s-a ajuns la o concluzie", a declarat Roxana Wring.

Ea a mentionat ca in prezent Biroul Municipal lucreaza la elaborarea unui regulament in vederea desemnarii candidatului, dupa ce duminica s-a incheiat termenul pentru inscrierea in competitia interna.

"Biroul Municipal trebuie sa elaboreze acest regulament. Cu siguranta vor fi dezbateri, dar inca nu e nimic pus pe hartie. Deindata ce va fi pus pe hartie, va fi facut si public. (...) Toate lucrurile acestea sunt in plina dezbatere in interiorul partidului, se discuta care va fi cea mai buna metoda de a organiza aceste alegeri interne. (...) Se iau in considerare si niste alegeri de tip primaries, dar lucrurile nu sunt inca finalizate", a precizat ea.

Nicusor Dan este deputat independent, fost presedinte al Uniunii Salvati Romania, clasat pe locul secund la alegerile precedente pentru Primaria Capitalei.

Dragos Dragoteanu s-a inscris si in cursa interna a USR pentru desemnarea candidatului la Primaria Sectorului 6, iar Mihnea Barbulescu este membru al USR Sector 1.

Citeste mai multe despre:

#candidati USR Primaria Bucuresti, #Nicusor Dan candidat Primaria Bucuresti , #candidat primaria Bucuresti