Nicusor Dan a fost desemnat, prin vot secret, candidatul USR Bucuresti pentru Primaria Capitalei: Ce urmeaza

Sambata, 07 Decembrie 2019, ora 17:50
6120 citiri
Nicusor Dan a fost desemnat, prin vot secret, candidatul USR Bucuresti pentru Primaria Capitalei: Ce urmeaza
Foto: Facebook / Nicusor Dan

Deputatul independent Nicusor Dan a fost desemnat candidatul USR Bucuresti pentru Primaria Capitalei, a declarat presedintele interimar al organizatiei, Dumitru Dobrev.

"Prin votul delegatilor, vot secret, a fost desemnat candidatul USR pentru functia de primar general in persoana lui Nicusor Dan. De acum incolo, urmeaza sa vedem cum negociem cu partenerul de alianta, cu PLUS, iar mai departe cu PNL, in vederea desemnarii unui candidat comun al opozitiei pentru Primaria Generala", a precizat Dumitru Dobrev, dupa sedinta Conferintei Municipale.

Nicusor Dan a obtinut 57 de voturi, Mihnea Barbulescu - 20 de voturi, iar Dragos Dragoteanu - 2 voturi. Doua voturi au fost anulate. Candidatul a fost stabilit in urma votului exprimat de catre delegatii sectoarelor.

Au fost stabilite totodata componenta Comisiei Municipale de Arbitraj si cea a Comisiei Municipale de Cenzori.

De asemenea, s-a decis ca Biroul Municipal va avea 20 de membri, dintre care 14 vor fi stabiliti prin vot, iar sase vor fi inclusi in mod automat, in calitate de lideri ai filialelor de sector.

De altfel, incepand de sambata dupa-amiaza si pana luni, cei peste 2.000 de membri ai organizatiei din Capitala sunt asteptati sa voteze in vederea stabilirii presedintelui USR Bucuresti si a celor 14 membri ai Biroului Municipal.

Pentru presedintia USR Bucuresti s-au inscris sapte candidati: deputatii Cristian Seidler si Claudiu Nasui, consilierii municipali Bogdan Stroe, Marian Bumbar si Cosmin Victor Smighelschi, precum si Mihnea Dobre (USR Sector 4) si Antonio Andrusceac (candidatul USR pentru Primaria Sectorului 4).

Alti 56 concureaza pentru un loc in Biroul Municipal.

Va deveni presedinte USR Bucuresti candidatul care intruneste cel putin 50%+1 din numarul voturilor exprimate. In conditiile in care niciun candidat nu va reusi acest lucru, se va organiza un al doilea tur de scrutin, pe 14 decembrie.

#Nicusor Dan votat candidat primarie, #Nicusor Dan candidat USR primarie , #candidat primaria Bucuresti
Comentarii
Poza Emigrantul-Anonim
Emigrantul-Anonim
rank 5
"Ce urmeaza"? Sa fie desemnat candidat unic: usr-plus-pnl-pmp-udmr
Poza TORINO
TORINO
rank 5
Cred că este un bun moment ca PLUS să rupă alianța...