Nicusor Dan explica de ce nu a ajuns primarul Capitalei

Sambata, 11 Iunie 2016, ora 10:48
2723 citiri
Nicusor Dan explica de ce nu a ajuns primarul Capitalei
Foto: Arhiva Facebook/Nicusor Dan

Nicusor Dan a explicat, vineri seara, de ce a pierdut alegerile din Capitala din 5 iunie in fata Gabrielei Firea, candidatul PSD.

Intrebat cum s-a ajuns la acest rezultat, el a recunoscut ca a fost vorba de "o disproportie de resurse".

"Eu am plecat in aceasta campanie cu o notorietate de 40 la suta. Consultantii spun ca daca nu ai 85 la suta inainte de alegeri, nu ai cum sa castigi. Am avut multe materiale pregatite, insa ni s-au terminat banii chiar cand trebuia sa realizam niste campanii pe Internet", a spus Nicusor Dan, la Antena 3.

Liderul Uniunii Salvati Bucurestiul (USB) a fost intrebat si cum si-a finantat campania, mai ales ca exista voci care sustin ca ar avea, de fapt, o masinarie de bani in spate.

Nicusor Dan a precizat ca au avut un start bun si ca s-au organizat bine.

"Noi am iesit primii cu 45 de corturi si numai cu mine, la inceputul campaniei. Candidatii nostri de sector nu au avut nimic la acel moment. Am avut inteligenta sa fim mai rapizi si ne-am dus cu 45 de corturi, atat", a spus Nicusor Dan.

El a reamintit ca Uniunea Salvati Bucurestiul s-a transformat in Uniunea Salvatia Romania si partidul va participa si la alegerile parlamentare din toamna.

Va fi sau nu Nicusor Dan viceprimar? Ce spune Gabriela Firea (Video)

Potrivit rezultatelor finale anuntate de Biroul Electoral Cetral, Gabriela Firea (PSD) a castigat Primaria Capitalei cu 42,97% din voturi, dupa ce nicio cerere de renumarare a voturilor nu a fost acceptata. Nicusor Dan (USB) s-a clasat pe pozitia a doua cu 30,52%.

#Nicusor Dan pierdut alegerile, #alegeri Bucuresti Nicusor Dan, #alegeri Nicusor Dan , #candidat primaria Bucuresti