Nicusor Dan explica de ce nu vin firme consacrate la licitatiile lui Firea

Joi, 12 Decembrie 2019, ora 16:10
9077 citiri
Nicusor Dan explica de ce nu vin firme consacrate la licitatiile lui Firea

Deputatul independent Nicusor Dan explica de ce nu participa "firme consacrate" la licitatiile Primariei Municipiului Bucuresti (PMB).

Explicatiile vin in contextul in care licitatia pentru cele 100 de autobuze electrice pentru Capitala a fost anulata.

"Primaria Capitalei a inregistrat recent o noua licitatie esuata, la achizitia de autobuze electrice. Licitatia pentru cele 400 de autobuze a fost castigata de firma turceasca Otokar, firma fara o mare reputatie in domeniu.

Licitatia pentru cele 100 de tramvaie a fost castigata de firma turceasca Durmazlar, din nou o firma fara o mare reputatie in domeniu.

Sunt trei explicatii principale pentru care firmele recunoscute international nu participa la licitatiile Primariei Capitalei", sustine Nicusor Dan intr-un comunicat de presa remis joi Ziare.com.

Potrivit deputatului, motivele sunt:

1. Principalul criteriu de achizitie este pretul la livrare. Nu se ia in calcul pretul total de functionare, care avantajeaza produsele mai fiabile, dar ceva mai scumpe la livrare. Primariile oraselor din vestul Europei nu cumpara de la firmele recunoscute din snobism, ci pentru un pret total de functionare mai redus.

2. Licitatiile sunt anuntate cu prea putin timp inainte. Firmele serioase au nevoie de timp pentru a pregati oferte serioase.

3. Municipalitatile serioase au comenzi in transe, pentru a-si inlocui treptat flota. Este mult mai rezonabil procesul de intretinere cand termenele de revizie sunt etapizate, si nu pentru cateva sute de mijloace de transport deodata. In consecinta, producatorii seriosi sunt disponibili pentru a furniza loturi in transe, si nu cateva sute deodata.

"Administratia Bucurestiului va fi eficienta in procesul de achizitie de mijloace de transport cand va invata de la cei care fac asta bine de zeci de ani", mai precizeaza Nicusor Dan in document.

Licitatia pentru cele 100 de autobuze electrice pentru Capitala a fost anulata, conform Sistemului informatic colaborativ pentru mediu performant de desfasurare al achizitiilor publice (SICAP).

Licitatia a fost anulata pe 10 decembrie 2019 pe motiv ca "au fost depuse numai oferte inacceptabile si/sau neconforme".

Au depus oferte asocierea Bozankaya Otomotiv Makina Imalat Ithalat ve Ihracat A.S. (Turcia) si SILEO GmbH (Germania), respectiv New Kopel Car Import (Romania - Otopeni, reprezentant al companiei BYD - China).

Iata aici detalii - Primaria Capitalei a anulat licitatia pentru cele 100 de autobuze electrice. Care au fost motivele

Amintim ca Nicusor Dan a fost desemnat candidatul USR Bucuresti pentru Primaria Capitalei.

Vezi si Cum vrea Nicusor Dan sa rezolve 3 probleme majore ale Capitalei: Termoficarea pe butuci, cladirile cu bulina si companiile municipale

A.D.

Citeste si:
Dan Barna: ”PNL și AUR sunt sateliții PSD”. Cum explică fostul lider al USR neînțelegerile din propriul partid
Dan Barna: ”PNL și AUR sunt sateliții PSD”. Cum explică fostul lider al USR neînțelegerile din propriul partid
Fostul lider al USR Dan Barna a analizat joi, 27 ianuarie, situația politică în care a ajuns PNL în urma coaliției cu PSD. Acesta a vorbit și despre neînțelegerile din partidul din care...
Consilieră USR agresată fizic de doi ”colegi” de la PNL și PMP. "Și dacă fac pușcărie, o bag în scaun cu rotile"
Consilieră USR agresată fizic de doi ”colegi” de la PNL și PMP. "Și dacă fac pușcărie, o bag în scaun cu rotile"
Un consilier local ales pe listele USR în localitatea Mogoșoaia, ar fi fost agresat de doi colegi de consiliu local, membri PMP și PNL, în cadrul unei ședințe de comisie ce a avut loc...