Nicusor Dan incepe lupta cu sistemul - BEC i-a respins contestatia

Vineri, 15 Iunie 2012, ora 17:39
4390 citiri
Nicusor Dan incepe lupta cu sistemul - BEC i-a respins contestatia

Nicusor Dan, fostul candidat independent la Primaria Capitalei, care a reusit sa obtina 37.000 de voturi la alegerile locale, dar nu si scaunul de consilier, a inceput lupta cu sistemul, contestand procedura de atribuire a voturilor.

In opinia sa, este inechitabil ca un candidat independent sa aiba nevoie de 5 la suta din voturi, adica de 40.000 de voturi, iar unul sustinut de un partid, sa poata intra in Consiliu cu numai 12.000 de voturi.

"Am depus astazi (vineri, n.red.) o contestatie la BEC, evident respinsa, era previzibil. Noi am contestat procedura de atribuire, iar BEC a raspuns ca a aplicat intocmai legea, ceea ce si trebuia sa faca. Aceasta a fost procedura prealabila pentru actiunea pe care o sa o depunem la tribunal, luni sau marti.

In cadrul acesteia, spunem ca procedura de atribuire a mandatelor de consilier este inechitabila, iar aceasta contravine, pe de-o parte Constitutiei, iar pe de alta parte legislatiei europene privind drepturile omului", a declarat, pentru Ziare.com, Nicusor Dan.

"Pe chestiunea prevalentei legislatiei europene, judecatorul se poate pronunta singur, pe chestiunea constitutionala trebuie ca, in cadrul procesului, sa ridicam o exceptie de neconstitutionalitate care va fi trimisa la Curtea Constitutionala", a explicat presedintele Asociatiei Salvati Bucurestiul.

Nicusor Dan: Merg pana la CCR daca nu intru in Consiliu

In paralel cu actiunea de la tribunal, Nicusor Dan va scrie Avocatului Poporului o scrisoare prin care va incerca sa-l convinga pe acesta sa supuna Curtii Constitutionale mai multe articole din Legea Electorala care ii dezavantajeaza pe candidatii independenti in alegeri.

"Este vorba despre imposibilitatea independentilor de a forma liste electorale, imposibilitatea independentilor de a avea observatori in sectiile de votare si, nu in ultimul rand, numarul mare de semnaturi necesar pentru inscrierea candidaturii", a afirmat Nicusor Dan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Nicusor Dan contestatii alegeri, #Nicusor Dan contestatie BEC, #Nicusor Dan tribunal alegeri , #candidat primaria Bucuresti