Nicusor Dan o someaza pe Gabriela Firea sa opreasca masacrarea copacilor: Poluarea creste riscul transmiterii coronavirusului!

Marti, 31 Martie 2020, ora 19:10
6273 citiri
Nicusor Dan o someaza pe Gabriela Firea sa opreasca masacrarea copacilor: Poluarea creste riscul transmiterii coronavirusului!
Foto: Nicusor Dan

Nicusor Dan, candidatul USR la Primaria Capitalei, ii cere primarului general, Gabriela Firea, sa opreasca imediat toaletarea arborilor de pe spatiile publice din Bucuresti, "inclusiv a celor aflate in desfasurare la acest moment".

Un argument important pe care il mentioneaza este legat de nivelul ridicat de poluare din Capitala, aceste toaletari fiind "unul dintre factorii importanti".

"Specialistii au atras atentia asupra acestui fenomen de ani de zile, sper ca administratiile sa fie mai responsabile acum, cand specialistii afirma ca poluarea creste atat riscul transmiterii coronavirusului cat si incidenta cazurilor grave generate de acesta", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Nicusor Dan invoca mai multe imagini care arata "toaletari desfasurate astazi (marti, n.red.) de ADP sector 4 pe strazile Moldovita si Racovita".

"Specialistii pe care i-am consultat au confirmat ca: 1) este al doilea ciclu de toaletare pe aceiasi arbori, precedenta avand loc acum 1-2 ani; 2) si precedenta si actuala toaletare sunt agresive si neprofesioniste; 3) exista un risc mare de uscare si de rupere pentru arborii astfel toaletati", mai arata acesta.

Deputatul independent spune ca in timp ce Societatea Internationala de Arboricultura mentioneaza standardul american ANSI A300 ca standard recunoscut international pentru ingrijirea arborilor, iar acesta "recomanda ca prin interventie sa nu se taie mai mult de 25% din coroana crescuta in ultimul an (nu din intreaga coroana, cum se citeaza adesea eronat)", pentru Bucuresti "nu exista un act normativ care sa reglementeze gestionarea corecta a arborilor".

"Exista o avizare pe care Directia de Mediu a Primariei Capitalei o face pentru interventiile asupra arborilor din Municipiul Bucuresti, care prevede la modul general ca interventiile trebuie sa fie benefice pentru arbori. Administratiile subordonate primariilor din Bucuresti incredinteaza interventiile unor firme care nu au specialisti. Acestea taie excesiv pentru ca rezultatul interventiei lor sa se vada (asa inteleg sa isi justifice munca) si pentru ca muncitorii fructifica adesea lemnul obtinut.

Este evident pentru toata lumea ca toaletarile fac mult mai mult rau decat bine", mai sustine Nicusor Dan.

In opinia sa, "primarul Firea trebuie sa dispuna Directiei de Mediu sa nu mai emita avize pentru toaletare", dar si "sa comunice public acest lucru, astfel incat daca administratiile continua sa toaleteze fara aviz, cetatenii sa stie si sa apeleze la Garda de Mediu", mai cere Nicusor Dan.

C.B.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#toaletare copaci Bucuresti coronavirus, #toaletare copaci Bucuresti poluare , #candidat primaria Bucuresti