Nicusor Dan: Primarii de dupa '89 au distrus Bucurestiul mai mult decat Ceausescu

Vineri, 04 Mai 2012, ora 22:20
3572 citiri
Nicusor Dan: Primarii de dupa '89 au distrus Bucurestiul mai mult decat Ceausescu

Candidatul independent la Primaria Capitalei Nicusor Dan spune ca primarii Capitalei de dupa 1989 au stricat mai mult din Bucuresti decat a facut-o fostul dictator comunist Nicolae Ceausescu, cel care a "ras" cartiere intregi.

"Ce s-a stricat in Bucuresti dupa 1989 depaseste ce a stricat Ceausescu, nu cantitativ, ci cantitativ", a spus presedintele asociatiei "Salvati Bucurestiul".

"Nu gasesti o posibilitate de a petrece timpul liber. Daca ai copii, nu ai ce sa faci cu ei, poti sa-i trimiti doar in parc", a explicat Nicusor Dan.

El a acuzat faptul ca aproximativ jumatate din Planurile Urbanistice Zonale date de consiliile locale din Bucuresti si autorizatiile date de primari sunt ilegale.

"In orice oras civilizar, ai centrul orasului si periferia. Orice investitor stie ca poate construi fie la periferie, sa faca profit, fie in centru, sa cumpere o casa si sa-si dovedeasca prestigiul. Faptul ca s-a permis sa construiasca cladiri inalte a dereglat totul (...) esential e PUZ. Consiliile Locale de sector dadeau cam 1.000 de PUZ, inspectoratul verifica 100 si gasea 50 ilegale.

In jur de jumatate din autorizatiile date de primari nu respecta legea", a mai afirmat Nicusor Dan.

Mai mult, in opinia sa, consilierii locali si municipali din Bucuresti sunt reprezentantii unor grupuri de interese.

"La nivel de Bucuresti, partidele nu exista. Consilierii vin cu lista ce sa voteze inainte de sedinta. Noi am cerut inainte punctele de vedere oficiale ale partidelor din Bucuresti", a spus acesta.

Viziunea lui Nicusor Dan

"Niciun primar de pana acum nu a avut o viziune pentru oras si nu a fundamentat-o economic. S-au multumit sa aiba un buget si s-au dus la shopping.

(...) Orasele din lume sunt intr-o competitie globala pentru a atrage investitori (...) proiectul meu principal e ca Bucurestiul sa atraga investitori unde are resurse - industria de IT si creativa - e posibil de-a lungul Dambovitei, unde Primaria mai are terenuri (...) Vreau sa fac din Bucuresti un centru IT si un mare centru universitar.

Un oras universitar e un oras unde iti face placere, te mai uiti dupa o studenta pe strada, in Bucuresti sunt bagati in niste ghetouri - Regie, Agronomie", a spus Nicusor Dan.

El a dat exemplul zonei Lipscani, care "a devenit o zona unde te duci sa bei".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Nicusor Dan primari distrus Bucuresti, #Nicusor Dan autorizatii distrugere , #candidat primaria Bucuresti