Nicusor Dan si-a depus candidatura: Ce facem noi este sa reconstruim democratia

Luni, 30 Aprilie 2012, ora 12:49
3784 citiri
Nicusor Dan si-a depus candidatura: Ce facem noi este sa reconstruim democratia
Foto: TVR Info

Nicusor Dan si-a depus luni candidatura pentru fotoliul de primar general al Capitalei, in calitate de independent "autentic". El a reusit sa adune de la bucuresteni 53.000 de semnaturi, mult peste pragul de 32.000 cerute de lege unui independent.

Fondatorul asociatiei "Salvati Bucurestiul!" a avut emotii vizibile in momentul in care a prezentat actele si dosarele cu semnaturi la Biroul Electoral Municipal. Ele s-au risipit insa la final, cand a revenit in mijlocul sustinatorilor care au fost alaturi de el in acest moment important.

Nicusor Dan a spus si cateva cuvinte. El a remarcat mai intai ca se uita in jur si nu vede "sefi de partide" care sa il insoteasca, fiind un independent autentic. Comentariul ironic il viza pe Sorin Oprescu, independentul care si-a depus duminica si el candidatura pentru un nou mandat, insotit fiind de Crin Antonescu, Victor Ponta si Daniel Constantin, liderii USL.

Nicusor Dan le-a multumit voluntarilor care au adunat intr-un timp scurt 54.000 de semnaturi, in conditiile in care, independent fiind, "nu ai in spate institutii carora sa le dai ordine sa le stranga". De asemenea, el le-a multumit si celor din media care i-au popularizat candidatura, precum si celor care l-au sprijinit financiar "in masura posibilitatilor".

"Ce vrem noi sa facem nu este pariul lui Nicusor Dan, ci campania unor oameni care s-au saturat de ce se intampla in Bucuresti. E remarcabil ca au reusit sa se coalizeze, sa creeze structuri care au dus la publicitate, la numarul urias de semnaturi.

Ce facem noi inseamna a reconstrui democratia: oameni care se asociaza ca sa isi ia viata in propriile maini", a declarat Nicusor Dan.

Bucurestiul, un oras in care sa poti bea apa de la robinet

Fostul olimpic international la matematica a prezentat pe scurt cateva dintre prioritatile mandatului sau. "Trebuie sa investim in oameni, nu in betoane, sa facem in asa fel incat tinerii sa nu mai vrea sa plece din oras si Bucurestiul sa atraga si firme de IT, sa atraga studenti in universitati, sa devina un centru regional in industrii creative si in invatamant superior.

Un oras in care sa iti faca placere sa traiesti, sa te plimbi. Autobuzul sa vina la ora la care scrie pe panou si sa scrie ceva pe panou, sa ai unde sa iti duci copilul dupa scoala, sa nu trebuiasca sa vii in centru sa vezi un film, sa poti bea apa de la robinet", a declarat Nicusor Dan.

Candidatul independent a mai spus ca, daca cei 53.000 de sustinatori ai candidaturii sale mai conving cativa apropiati, exista sanse ca pe 10 iunie peste 230.000 de bucuresteni sa il voteze si sa schimbe astfel "radical" directia in care merge Capitala Romaniei.

Nicusor Dan a fost insotit la BEM de sociologul Mircea Kivu, unul dintre principalii sai sustinatori, si de mai multi simpatizanti care l-au aplaudat indelung.

Irinel Columbeanu, Sorin Oprescu, Constantin Cojocaru, Anghel Iordanescu si Silviu Prigoana sunt doar cativa dintre cei cu care Nicusor Dan se va confrunta electoral pentru fotoliul de primar general.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Nicusor Dan depus candidatura, #Nicusor Dan candidat independent, #Nicusor Dan candidat primarie Bucuresti , #candidat primaria Bucuresti