Ciprian Ciucu exclude retragerea sprijinului politic pentru Nicușor Dan, însă îi bate obrazul pentru apropierea față de un anumit partid

Joi, 22 Septembrie 2022, ora 15:33
4189 citiri
Ciprian Ciucu exclude retragerea sprijinului politic pentru Nicușor Dan, însă îi bate obrazul pentru apropierea față de un anumit partid
Ciprian Ciucu nu vrea să-i retragă sprijinul politic lui Nicușor Dan însă se arată dezamăgit de apropierea primarului de Forța Dreptei FOTO Colaj Ziare.com / Facebook / Hepta

Președintele PNL București și primar al Sectorului 6 Ciprian Ciucu a dat joi, 22 septembrie, de înțeles că nu are de gând să retragă sprijinul politic pentru primarul general al Capitalei Nicușor Dan, însă îi atrage atenția cu privire la relația pe care o are cu partidul lui Ludovic Orban.

Ciprian Ciucu a subliniat că nu au venit solicitări de la nivel național în PNL pentru a retrage sprijinul politic al lui Nicușor Dan și subliniază că orice primar are nevoie de o perioadă de grație pentru a demonstra ce poate. Totodată, acesta arată că un oraș precum Bucureștiul are nevoie de proiecte și administrație performantă și de aceea primarul nu poate fi lăsat fără o majoritate în Consiliul General.

„Strategia Politică de la nivel național este stabilită în cadrul Biroului Politic Național al PNL. Nu au venit solicitări de la nivel național pentru retragerea sprijinului politic lui Nicușor Dan în Consiliul General și nu există o intenție în acest sens la nivelul organizației PNL București pe care o reprezint.

În primul rând, decizia este prematură. Din punctul meu de vedere, orice primar are nevoie de o perioadă de grație pentru a demonstra ce poate: să gândească și să vină cu proiecte bune, să le implementeze, să inițieze reforme, să administreze serviciile publice.

În cel de-al doilea rând, nu poți lăsa un oraș precum Bucureștiul fără o majoritate în Consiliul General. Vă reamintesc, PNL are în acest moment o majoritate cu USR în Consiliul General. Nu au existat solicitări de la nivel național pentru a schimba majoritatea cu USR de la nivelul Consiliului General”, a transmis președintele PNL București.

Ciucu i-a reproșat însă lui Nicușor Dan că are grijă mai de grabă de relația cu partidul lui Ludovic Orban, Forța Dreptei, mulți dintre care au fost promovați în primăria Capitalei, decât de relația cu PNL București, cel care votează proiectele primarului în consiliu.

„Evident, mi-ar fi plăcut foarte mult ca dl. primar general să cultive mai atent relaţia cu PNL Bucureşti şi mai puţin cu acea mică formaţiune politică desprinsă din PNL. Până una-alta, NOI, PNL Bucureşti, suntem cei care-i votăm proiectele. Din partea mea, a avut mereu toată deschiderea şi sprijinul (s-a văzut la vot, timp de mai bine de un an!!) chiar dacă, pe alocuri, rar, mi-am mai manifestat nemulţumirea faţă de încetineala cu care se întâmplă unele lucruri. Mulţi le-au catalogat drept “atacuri”. Nu, au fost doar atenţionări legitime din partea liderului politic care îi susţine majoritatea în Bucureşti. Cât despre retragerea sprijinului politic, dacă vom lua cândva o asemenea decizie, o veţi auzi de la mine, direct, clar, argumentat”, a mai notat edilul de la Sectorul 6.

Reacția lui Ciprian Ciucu vine în contextul în care surse din conducerea PNL au dezvăluit pentru Ziare.com că decizia de a-l sprijini mai departe pe Nicușor Dan se află în ograda filialei PNL București, condusă de către Ciucu. Totodată, cu o zi în urmă, surse politice au afirmat pentru G4Media că Ciucu ar fi fost presat de conducerea partidului pentru a retrage sprijinul politic al lui Nicușor Dan.

Quarterly Report - Editia 4

Cum arată acum Drumul Osiei din Militari, redeschis circulației. „Noroaiele ajungeau până la gleznă”
Cum arată acum Drumul Osiei din Militari, redeschis circulației. „Noroaiele ajungeau până la gleznă”
Drumul Osiei, cel care leagă Sectorul 6 București de comuna Chiajna, a fost finalizat și a fost dat circulației sâmbătă, 25 mai. Tronsonul are câte o bandă pe sens, trotuare cu lățime...
Nicușor Dan nu exclude o confruntare cu principalul contracandidat. Pentru a afla cine e, va face propriul sondaj
Nicușor Dan nu exclude o confruntare cu principalul contracandidat. Pentru a afla cine e, va face propriul sondaj
Înaintea alegerilor pentru Primăria Capitalei, edilul Nicușor Dan a declarat că nu exclude o dezbatere față în față cu al doilea clasat în sondaje. Asta după ce Gabriela Firea și...
#NIcusor Dan, #ciprian ciucu, #primarul capitalei, #primar PNL, #sprijin politic nicusor dan , #stiri ciprian ciucu