Voturile de la Sectorul 1 nu se renumara, dar Nicusor Dan nu renunta - ce urmeaza sa faca

Miercuri, 08 Iunie 2016, ora 10:17
5430 citiri
Voturile de la Sectorul 1 nu se renumara, dar Nicusor Dan nu renunta - ce urmeaza sa faca

Liderul Uniunii Salvati Bucurestiul, Nicusor Dan, a anuntat, miercuri, ca va ataca in instanta decizia de respingere a cererii de renumarare in 18 sectii a voturilor pentru alegerea primarului in Sectorul 1.

El a spus pentru News.ro ca decizia va fi atacata la Judecatoria Sector 1, instanta care valideaza procesul verbal privind rezultatul final al alegerilor, desi nu crede ca are sorti de izbanda.

"Cel mai probabil, judecatorul va prezuma faptul ca listele intocmite sunt corecte, ca au fost verificate, din moment ce au fost semnate de toti membrii sectiei de votare", a adaugat Nicusor Dan.

El a precizat ca lucrurile au ajuns in acest punct, deoarece procedura de numarare a voturilor este destul de greoaie.

"Legea spune ca presedintele sectiei de votare ia fiecare buletin de vot din urna si-l arata catre ceilalti membri ai sectiei de votare. Asta, in cazul alegerilor locale ar dura peste 10 ore. In realitate, fiecare reprezentant al partidului pune buletinul de vot la gramada, fara a fi verificat de ceilalti", a mai spus liderul USB.

Si Clotilde Armand a declarat pentru RFI ca USB va "contesta la Biroul Electoral Central decizia luata de Biroul Electoral de Sector. Aceasta contestatie va fi pregatita astazi. Este cea mai fireasca si cea mai corecta cale de atac la ora actuala".

"Putem sa ne ducem la tribunal, daca cererea noastra este tot refuzata. Putem sa invocam exceptia de neconstitutionalitate in ceea ce priveste votul intr-un singur tur. Am multi sustinatori care spun ca ar trebui si sa demonstram in strada ca am sustinerea oamenilor.

Mie nu mi se pare la ora actuala o actiune potrivita. E adevarat, i-am dus pe strada pentru Rosia Montana, pentru Colectiv, dar aici ar fi pentru transparenta in procesul electoral, in procesul democratic electoral (...). Eu sunt convinsa ca BEC va intelege interesul si necesitatea de a lamuri lucrurile", a adaugat aceasta.

Biroul Electoral al Sectorului 1 a respins, marti seara, ca inadmisibila, intampinarea USB de renumarare a voturilor de la alegerile locale din 18 sectii din Sectorul 1, decizia fiind luata cu unanimitate de voturi.

Candidatul USB Clotilde Armand, clasat pe locul 2 la alegerile pentru Primaria Sectorului 1, afirma ca decizia de respingere a cererii USB de renumarare a voturilor a fost luata dupa multe tergiversari, ceea ce "nu este in regula".

Citeste si:
Toni Greblă îi răspunde lui Nicușor Dan pe tema autorizațiilor ilegale din Kiseleff:„După răspunsul ISC vom întreprinde toate măsurile”
Toni Greblă îi răspunde lui Nicușor Dan pe tema autorizațiilor ilegale din Kiseleff:„După răspunsul ISC vom întreprinde toate măsurile”
Instituţia Prefectului Bucureşti – condusă de Toni Greblă – i-a transmis, sâmbătă, primarului general Nicuşor Dan, că nu a susţinut „cu niciun prilej” că refuză să atace în...
Cătălin Drulă anunţă că şi-a lansat oficial candidatura la şefia USR: "Sunt persoana potrivită"
Cătălin Drulă anunţă că şi-a lansat oficial candidatura la şefia USR: "Sunt persoana potrivită"
Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a anunţat, sâmbătă, 21 mai, că şi-a lansat oficial candidatura la preşedinţia formaţiunii. "Cred că USR are nevoie de organizare, energie...