Cine va prelua presedintia USR dupa demisia lui Nicusor Dan

Joi, 01 Iunie 2017, ora 12:55
3850 citiri
Cine va prelua presedintia USR dupa demisia lui Nicusor Dan
Foto: USR Cluj

Presedintele USR Cluj, Elek Levente, va prelua sefia interimara a Uniunii Salvati Romania dupa demisia lui Nicusor Dan, deoarece este vicepresedintele care a obtinut cel mai mare numar de voturi la congresul partidului.

Levente a fost votat vicepresedinte de 226 dintre cei 260 de delegati ai Congresului, obtinand un numar mai mare de voturi chiar decat Nicusor Dan, care a fost ales presedinte cu 173 de voturi "pentru".

Levente este si presedintele USR Cluj.

Potrivit statutului USR, in cazul vacantarii functiei de presedinte al partidului, locul acestuia va fi luat de catre vicepresedintele care a obtinut la ultimul congres cel mai mare numar de voturi, declansandu-se imediat procedura de congres extraordinar in vederea alegerii noului presedinte.

Elek Levente are 46 de ani si este student in anul IV la Facultatea de Drept a Universitatii Babes-Bolyai si in prezent lucreaza in domeniul transporturilor rutiere. Potrivit descrierii de pe site-ul USR, in decursul timpului a trecut prin diferite posturi in companii de transport atat cu capital de stat, cat si cu capital privat.

De 9 ani este managerul de transport al unei companii private de transport rutier de marfuri cu activitate exclusiv pe teritoriul UE, operand in special pe pietele de transport din Germania, Franta si Benelux.

Levente este membru fondator si presedinte al Asociatiei pentru Protectia Urbanistica a Clujului (APUC), organizatie civica in cadrul careia a militat impotriva abuzurilor urbanistice din oras.

Reacția lui Rareș Bogdan după ce Elena Lasconi a declarat că e nevoie de ”curățenie în PNL”
Reacția lui Rareș Bogdan după ce Elena Lasconi a declarat că e nevoie de ”curățenie în PNL”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat, marţi, 23 iulie, despre afirmaţia Elenei Lasconi privind nevoia de curăţenie din PNL, că i s-a părut ”uşor obraznică”. ”Eu o invit...
Ciolacu nu-l va desemna niciodată comisar european pe președintele Iohannis, susține un oficial PSD. "Scenariul este improbabil"
Ciolacu nu-l va desemna niciodată comisar european pe președintele Iohannis, susține un oficial PSD. "Scenariul este improbabil"
Florin Manole, liderul PSD Sector 1, a declarat marţi, 23 iulie, că nu crede că există niciun scenariu viabil în care premierul Marcel Ciolacu să îl desemneze comisar european pe...
#Nicusor Dan demisie USR, #Elek Levente presedinte USR , #demisie USR
  1. Reacția lui Rareș Bogdan după ce Elena Lasconi a declarat că e nevoie de ”curățenie în PNL”
  2. Ciolacu nu-l va desemna niciodată comisar european pe președintele Iohannis, susține un oficial PSD. "Scenariul este improbabil"
  3. Rareș Bogdan, ales vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European
  4. Înalt oficial din Guvernul SUA la București: ”Statul român are potențialul de a deveni un important hub regional în domeniul energiei”
  5. Dan Barna a fost ales vicepreședintele grupului Renew din Parlamentul European. Poziția dobândită de Vlad Voiculescu
  6. De ce a fost dată afară din AUR Diana Șoșoacă. Explicația oficială
  7. Alexandru Rafila, investigat de procurorii lui Kovesi. USR: ”A tăiat 740 de milioane de euro de la construcţia de spitale şi a dat pentru consultanţă”
  8. AUR, acuzat că păcălește alegătorii români pentru a le colecta datele personale. ”Este versiunea 2024 a Caritas”
  9. Carmen Dan se leapădă de Liviu Dragnea: ”Nu mai pot urma o himeră”
  10. Cristoiu despre Marcel Ciolacu la prezidențiale: "Vrea o rezoluţie a congresului PSD care să-i ceară să candideze"