Nicusor Dan: Nu voi activa intr-un partid care se defineste ca partid al libertatilor civile

Joi, 01 Iunie 2017, ora 13:10
6561 citiri
Nicusor Dan: Nu voi activa intr-un partid care se defineste ca partid al libertatilor civile
Foto: Arhiva Facebook/Nicusor Dan

Presedintele inca in functie al USR, Nicusor Dan, le-a trimis, miercuri seara, membrilor Biroului National al partidului un document prin care isi explica refuzul de a accepta pozitionarea formatiunii pe tema revizuirii Constitutiei pentru redefinirea familiei, spunand ca nu vrea sa activeze intr-un partid al libertatilor civile, deoarece acest lucru ar limita publicul USR.

"Eu nu fac jocuri de putere cu demisia pe masa. V-o spun foarte transant: nu voi activa intr-un partid care se defineste implicit ca un partid al libertatilor civile. Daca asta se va intampla, fie prin vot in Biroul National, fie prin vot in Consiliul Politic, fie prin referendum intern, pe orice chestiune importanta legata de libertati civile vs. valori traditionale, voi parasi USR.

O voi face cu eleganta, voi constata ca exista o majoritate de oameni care doresc sa mearga in alta directie decat cea in care am crezut ca vom merge, le voi ura succes si ma voi duce acasa. Nu voi fonda un partid conservator, voi spera sa apara un partid in care sa fie tolerati si progresistii si conservatorii si care sa ma primeasca", le-a transmis Nicusor Dan colegilor din conducerea USR.

Acesta le da membrilor Biroului National al partidului explicatii suplimentare asupra refuzului sau de a accepta pozitionarea formatiunii pe tema familiei: limitarea USR la nisa de 20-30% de public al libertatilor civile, in exterior, si perspectiva plecarii din partid a celor pentru care valorile traditionale sunt foarte importante.

"USR are o imagine inca foarte fragila de partid antisistem, anticoruptie. O pozitionare pe subiectul referendumului, tema puternica pentru ca este legata de identitatea si intimitatea persoanei, tema care va fi amplificata mediatic, va face din USR partidul libertatilor civile.

Aceasta va fi imaginea cu care se va identifica USR", a argumentat Nicusor Dan perspectiva perceptiei din exterior a USR in cazul pozitionarii pe tema familiei.

"In USR sunt oameni pentru care valorile traditionale (printre care familia) sunt foarte importante. Tin de intimitatea si identitatea lor, chiar intr-o raportare transcendenta. Marea lor majoritate sunt capabili sa inteleaga punctul de vedere contrar si sa aiba un dialog. Dar nu se vor simti reprezentati de un partid al libertatilor civile si il vor parasi. Din nou, imi doresc un USR mare", a explicat Nicusor Dan efectele pe plan intern ale pozitionarii USR pe tema familiei.

El le-a mai spus liderilor partidului ca cel mai mare rau pentru Romania acum este ca tema principala de dezbatere, clivajul social, sa fie pe libertati civile vs. valori traditionale in loc sa fie pe anticoruptie vs. coruptie sau administratie functionala vs. administratie politizata.

"Prin pozitionarea USR in dezbaterea libertati civile vs. valori traditionale ajutam aceasta tema sa se legitimeze ca tema fundamentala de dezbatere. Una este sa avem un referendum apatic, in care nu exista dusman, alta este sa avem un referendum toata lumea contra USR", a mai spus Nicusor Dan in documentul trimis liderilor USR inainte de sedinta Biroului National in care s-a luat decizia pozitionarii partidului impotriva revizuirii Constitutiei pentru modificarea definitiei familiei.

Nicusor Dan a anuntat ca, joi, la ora 14:00, va explica demisia din partid, insa fara a explica la ce anume se refera.

Miercuri seara, conducerea USR a decis sa se pozitioneze impotriva revizuirii Constitutiei privind redefinirea familiei. Asta desi Nicusor Dan a amenintat in Biroul Permanent ca isi va da demisia daca partidul se va pozitiona public pe acest subiect.

Eveniment Quarterly Report

PSD a adus șef nou la filiala Vaslui din alt județ: „După acest pumn în plex trebuie să fim primii la grila de start și la finish”
PSD a adus șef nou la filiala Vaslui din alt județ: „După acest pumn în plex trebuie să fim primii la grila de start și la finish”
Europarlamentarul şi preşedintele PSD Bacău Dragoş Benea noul coordonator al organizaţiei judeţene a PSD Vaslui, a declarat joi, 28 septembrie, că există lucruri de schimbat în interiorul...
CCR a amânat o nouă contestare depusă de USR și Forța Dreptei. Când se va dezbate legea funcțiilor de conducere din domeniul sanitar
CCR a amânat o nouă contestare depusă de USR și Forța Dreptei. Când se va dezbate legea funcțiilor de conducere din domeniul sanitar
Curtea Constituţională a decis joi, 28 septembrie, să amâne pentru 2 noiembrie discutarea sesizării deputaţilor partidului Forţa Dreptei şi USR asupra modificărilor aduse unei ordonanţei...
#Nicusor Dan demisie USR, #Nicusor Dan libertati civile USR , #demisie USR