Nicusor Dan: Gabriela Firea ar vrea ca bucurestenii sa uite ca a venit de mana cu Liviu Dragnea la Primaria Capitalei (Video)

Marti, 23 Iunie 2020, ora 10:30
5631 citiri
Nicusor Dan: Gabriela Firea ar vrea ca bucurestenii sa uite ca a venit de mana cu Liviu Dragnea la Primaria Capitalei (Video)
Foto: Facebook/ Liviu Dragnea

Candidatul dreptei la Primaria Capitalei Nicusor Dan a declarat marti, intr-o conferinta de presa tinuta, ca si precedentele, in strada, ca Gabriela Firea ar vrea ca bucurestenii sa uite ca a venit de mana cu Liviu Dragnea la Primaria Capitalei, el propunandu-si sa faca un bilanta al mandatului lui Firea.

"Revolutia in trafic - 0, benzi unice pentru transportul in comun - 0, piste de biciclisti - 0, STB - aproape faliment, noi crese - 0, noul Plan urbanistic general - 0. Total - 0", a fost bilantul pe care Nicusor Dan l-a facut Gabrielei Firea.

Conferinta de presa a fost sustinuta alaturi de presedintele PNL Bucuresti, Violeta Alexandru, pentru a prezenta bilantul mandatului Gabrielei Firea, chiar in ziua in care se implinesc patru ani de la depunerea juramantului ca primar al Capitalei.

Violeta Alexandru a spus ca Bucurestiul este un oras tinut captiv de un om care nu iubeste Capitala.

"Nu are nicio scuza pentru ca Bucurestiul astazi, in 2020, arata mai rau ca niciodata. Prin urmare, am venit in primul rand sa le multumesc colegilor mei care de patru ani fac tot ce este omeneste posibil ca sa arate care este diferenta intre populism, kitsch si mita electorala si un oras care se poate dezvolta daca incepe sa fie un oras administrat de oameni capabili. Eu cred ca se poate sa facem din Bucuresti un oras civilizat in care sa ne faca placere sa traim, diferenta este ca acum este tinut captiv de un om care nu iubeste Capitala, ca dovada ca nici nu locuieste in Capitala, dupa cum bine stiti, asa ca ii sugeram sa nici nu mai intre in Bucuresti si sa ramana la ea acasa", a spus liderul PNL Bucuresti.

Violeta Alexandru a precizat ca in Bucuresti se face spectacol din bani publici si mai putina treaba concreta.

"La patru ani de la depunerea juramantului, acest material sinteza va arata ca foarte putine spre deloc lucruri concrete, palpabile care sa fi schimbat calitatea vietii bucurestenilor se pot contabiliza la Gabriela Firea. Din pacate, in Bucuresti, se face doar spectacol din bani publici si mai putin treaba concreta pentru ca bucurestenii sa traiasca civilizat", a explicat Violeta Alexandru.

Ea a afirmat ca "nu intamplator cand se vorbeste despre doamna Firea se vorbeste despre catastrofirea", spunand ca aceasta a inteles sa conduca Bucurestiul cu "intimidare, cu infatuare, cu aroganta, cu senzatia ca este eterna la Primaria Capitalei".

Nicusor Dan a declarat ca a ales sa faca conferinta de presa la intersectia dintre Bucuresti si Voluntari deoarece Firea a incercat sa conduca Capitala dupa modelul Primariei Voluntari.

"Am ales sa facem evenimetul acesta aici la intersectia, la confluenta intre Bucuresti si Voluntari pentru ca asa cum Liviu Dragnea a vrut sa conduca Romania pe modelul Consiliului Judetean Teleorman, asa Gabriela Firea a vrut sa conduca Bucurestiul pe modelul Primariei Voluntari si cel mai semnificativ exemplu sunt zecile de companii municipale care au inghitit bani cat Centura Bucurestiului si in care au fost angajati pe salarii foarte consistente oameni din aparatul de partid. Asta este modelul Voluntari adus la Bucuresti", a explicat candidatul PNL la Primaria Capitalei.

Dan crede ca Firea ar vrea ca bucurestenii sa uite de bilantul mandatului sau de patru ani si de faptul ca a venit la Primarie de mana cu Liviu Dragnea.

"Sunt doua lucruri de care Gabriela Firea ar vrea ca bucurestenii sa uite, dar nu se poate, de bilantul real al guvernarii sale si al PSD-ului si de sigla PSD pe care o poarta in spate, ar vrea ca bucurestenii sa uite ca a venit la primarie de mana cu Liviu Dragnea, ar vrea ca bucurestenii sa uite ca a organizat un targ de Craciun pentru a impiedica protestatarii sa protesteze pasnic impotriva Guvernului, in Piata Victoriei, si cand ei totusi s-au strans a solicitat Guvernului sa-i disperseze. Ar vrea sa uite ca oamenii sai de incredere, viceprimarul Badulescu si Speranta Cliseru, atunci Prefectul Capitalei, au fost in dispozitivul de la 10 august cand bucuresteni pasnici au fost batuti de Jandarmerie", a explicat Nicusor Dan.

El a prezentat apoi bilantul celor patru ani de mandat ai Gabrielei Firea ca primar general.

"O sa fac foarte, foarte scurt un bilant, dar oare ce poate sa fie mai semnificativ decat un bilant decat zecile de mii de bucuresteni care la ora asta nu au apa calda de doua saptamani si nimeni nu vine sa le spuna cand o sa inceteze aceasta situatie. Asta este in 20 de cuvinte bilantul administratiei Firea.

Foarte pe scurt: revolutia in trafic - zero, mari parcari la intrarea in oras - zero, benzi unice pentru autobuz si troleibuz - zero, semaforizare inteligenta - zero, piste de biciclete - zero, Radet - faliment - Termoenergetica aproape de faliment, 180 de milioane de euro bani europeni pentru termoficare - zero, registrul spatiilor verzi - zero, statii de monitorizare a poluarii - zero, STB-ul, aproape faliment, si-a pus garantie sediile si sute de autobuze, Spitalul Metropolitan - zero, noua Polivalenta - zero, centre de conferinte - zero, noi crese - zero, noi gradinite - zero, noi scoli - zero, noul plan urbanistic general care sa dea o perspectiva de dezvoltare a orasului - zero. Total? Zero", a spus Nicusor Dan.

El crede ca este mai simplu sa plece primarul din Bucuresti decat bucurestenii, spunand ca Firea a venit in Capitala in vizita si nu a locuit acolo.

"Cui nu ii place sa plece din Bucuresti, asta este mesajul definitoriu pe care primarul Bucurestiului l-a adresat bucurestenilor. Eu cred ca e mai simplu, sa plece primarul din Bucuresti, oricum nu a venit in Bucuresti decat in vizita, nu a locuit o singura zi in Bucuresti, nu a stat in trafic pentru ca primarul cand vine este acompaniat de Politia Locala care ii deschide intersectiile, nu a circulat o singura data cu transportul publicul, nu are nicio legatura cu acest oras", a mai spus Nicusor Dan.

Conferinta sa de presa nu a mai fost perturbata, cum s-a intamplat in 5 iunie, cand a fost intrerupt de viceprimarul Aurelian Badulescu, sau in 18 iunie, cand masinile de gunoi au incercat sa bruieze mesajul pe care il avea de transmis.

"E foarte bine ca am avut o conferinta linistita, civilizata, suntem oameni politici intr-o competitie politica, transmitem un mesaj catre bucuresteni si e foarte normal ca el sa fie auzit de bucuresteni", a concluzionat Nicusor Dan.

#Nicusor Dan Liviu Dragnea, #Nicusor Dan Gabriela Firea, #Firea Dragnea , #Gabriela Firea