Sondaj INSCOP: Nicusor Dan, peste Gabriela Firea cu aproape 9%

Joi, 02 Iulie 2020, ora 12:53
4484 citiri
Sondaj INSCOP: Nicusor Dan, peste Gabriela Firea cu aproape 9%
Foto: Facebook.com / Nicusor Dan

Un sondaj INSCOP comandat de PNL arata ca Nicusor Dan are aproape noua procente avans fata de Gabriela Firea. Potrivit datelor studiului, candidatul opozitiei ar obtine 54,4% din voturi, iar actualul primar al Bucurestiului ar lua 45,6%.

Participantii la sondaj au fost intrebati "Daca pentru functia de primar general al Capitalei s-ar prezenta in alegeri doar doi candidati - Gabriela Firea, sustinuta de PSD, Pro Romania si ALDE, respectiv Nicusor Dan, sustinut de PNL, USR-PLUS si PMP - cu care dintre ei ati vota?"

56,1% au raspuns ca directia in care se indreapta capitala este una gresita si numai 40,3% au raspuns ca lucrurile merg spre bine, scrie Digi24.ro.

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda Partidului National Liberal. Datele au fost culese in perioada 20 - 26 iunie 2020. Metoda de cercetare: interviu prin intermediul chestionarului − multistadial stratificat fiind de 1120 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio.

Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul esantionului - demografice semnificative (sex, varsta, ocupatie si sector) pentru populatia neinstitutionalizata cu varsta de 18 ani si peste, cu domiciliul permanent sau flotant in municipiul Bucuresti.

Eroarea maxima admisa a datelor este de +/- 2.9%, la un grad de incredere de 95%.

Citește și:
Poate copia AUR rețeta victoriei post-fasciștilor italieni?
Poate copia AUR rețeta victoriei post-fasciștilor italieni?
Linia propagandistică a Rusiei urmată de coaliția câștigătoare în Italia este similară cu cea a liderilor AUR și nu numai. „Azi Giorgia Meloni va câștiga alegerile din Italia, după...
Virajul spre dreapta din Italia reprezintă un pericol pentru Europa
Virajul spre dreapta din Italia reprezintă un pericol pentru Europa
Post-fasciștii italieni au triumfat și sunt de departe cea mai puternică forță din noul Parlament de la Roma. Rezultatul alegerilor va avea consecințe inevitabile asupra cooperării în UE,...