Lider PNL exclude o nouă susținere pentru Nicușor Dan la Primăria Capitalei: „Mi se pare chiar comic că îşi pune problema unui al doilea mandat”

Luni, 31 Octombrie 2022, ora 09:32
3350 citiri
Lider PNL exclude o nouă susținere pentru Nicușor Dan la Primăria Capitalei: „Mi se pare chiar comic că îşi pune problema unui al doilea mandat”
Primarul Capitalei Nicușor Dan rămâne fără aliați FOTO Facebook / Nicușor Dan

Vicepreședintele PNL și europarlamentarul Cristian Bușoi a exclus o nouă susținere a liberalilor pentru Nicușor Dan la Primăria Capitalei. Acesta a subliniat că i se pare „comic că își pune problema unui al doilea mandat”.

„Cred că va fi extrem de puţin probabil ca, la următoarele alegeri, Nicuşor Dan să mai aibă susţinerea PNL”, a declarat Cristian Buşoi într-un interviu pentru Gândul.

Europarlamentarul a precizat că va cere în interiorul PNL ca partidul să nu mai susţină abordarea actualului primar general, care, în opinia liberalului „a dezamăgit o mare parte dintre alegători”.

Potrivit lui Cristian Buşoi, candidatura lui Nicuşor Dan, susţinută de formaţiunile de dreapta, a fost soluţia venită în ultimul moment, impusă de fostul lider PNL, Ludovic Orban, iar aceasta a adus la acea vreme, în toamna anului 2020, un succes de etapă: administraţia PSD a dispărut de la nivelul municipiului Bucureşti, prin plecarea Gabrielei Firea, şi a unor primari de sectoare.

„Dar, din păcate pentru foarte mulţi care şi-au pus speranţa în primarul actual al Bucureştiului, din păcate pentru ei şi din păcate pentru noi, cei care i-am oferit o susţinere politică la acel moment, aceste aşteptări nu au fost împlinite prin prestaţia actualului primar şi a echipei pe care şi-a construit-o la nivelul Primăriei Municipiului Bucureşti”, a declarat Cristian Buşoi, conform gandul.ro.

Întrebat dacă Nicuşor Dan va primi sau nu în continuare sprijinul liberalilor pentru conducerea PMB, Cristian Buşoi a apreciat că este ”extrem de puţin probabil”.

„Eu cred că va fi extrem de puţin probabil ca, la următoarele alegeri, Nicuşor Dan să mai aibă susţinerea Partidului Naţional Liberal şi cred că acestă delimitare va trebui făcută mult mai repede. Mai cred că PNL ar trebui să îşi găsească mai repede una sau mai multe soluţii, un lider care să înceapă deja să construiască o candidatură în numele PNL pentru alegerile din 2024, pentru că putem găsi soluţii foarte bune în interiorul PNL şi să încerce, pentru perioada următoare, să-l convingă, cu toate motivele şi inclusiv cu voturile pe care le acordă în Consiliul General, pe actualul primar să îşi revizuiască urgent atitudinea, pentru că, în acest fel, Bucureştiul rămâne blocat”, a spus Cristian Buşoi.

El a subliniat că blocajul nu este numai la capitolul dezvoltări de locuinţe, de birouri, de clădiri – investiţii private, ci e vorba chiar şi de proiecte publice, respectiv cele de infrastructură – drumuri, străzi, investiţii publice.

„Din punctul meu de vedere – şi o spun tare şi apăsat, situaţia aceasta în care Bucureştiul rămâne blocat în perioada următoare, din punctul de vedere al dezvoltării sale urbanistice, nu este de acceptat şi voi cere în interiorul PNL să nu mai susţinem această abordare a actualului primarul general. Iar în ceea ce priveşte candidatura (a lui Nicuşor Dan la Primăria Municipiului Bucureşti – n.r.) evident, din punctul meu de vedere, ea nu poate fi luată în calcul. Mi se pare destul de comic să văd că actualul primar general îşi pune problema unui al doilea mandat”, a afirmat Cristian Buşoi.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a explicat, la începutul lunii august, că preocuparea sa nu este o nouă candidatură la Primăria Capitalei, ci doreşte să se concentreze pe proiectele demarate deja. Dan a adăugat că nu îşi face niciun calcul pentru anul 2024, dar, în cazul în care va fi o ”luptă” stânga-dreapta pentru postul de edil al Bucureştiului, un scenariu realist ar fi să aibă susţinerea PNL-USR-PMP de care se bucură în prezent în Consiliul General al Capitalei.

PSD deja a anunţat că fostul edil al Capitalei Gabriela Firea va candida din nou pentru Primăria Generală, în 2024.

Quarterly Report - Editia 4

Gabriela Firea îl provoacă pe Nicușor Dan la o dezbatere publică: "Cred că este, în primul rând, o datorie a actualului primar general"
Gabriela Firea îl provoacă pe Nicușor Dan la o dezbatere publică: "Cred că este, în primul rând, o datorie a actualului primar general"
Gabriela Firea, fost primar general și candidat pentru un nou mandat la conducerea Capitalei, a lansat astăzi o provocare directă actualului primar, Nicușor Dan. Într-o postare pe rețelele...
Gabriela Firea știe cum va reveni în fotoliul de primar al Bucureștiului. Pe ce se bazează
Gabriela Firea știe cum va reveni în fotoliul de primar al Bucureștiului. Pe ce se bazează
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a vorbit miercuri, 22 mai, despre lupta care devine din ce în ce mai strânsă. Mai sunt două săptămâni până la alegerile locale, iar...
#NIcusor Dan, #primarul capitalei, #candidat pnl alegeri locale, #sustinere pnl primaria capitalei, #Cristian Busoi , #stiri Cristian-Silviu Busoi